2019-09-16 02:37:34
Φωτογραφία για Ζάκυνθος: Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά - Κάηκαν δύο σπίτια, εκκενώθηκαν χωριά
Επιχειρούν 171 πυροσβέστες με 52 οχήματα, δύο μηχανοκίνητες και εννέα πεζοπόρες

ομάδες, ενώ συνδράμουν και 13 υδροφόρες και πέντε μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και του ΟΤΑ - Στο νησί και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς - Εκκενώθηκε η περιοχή από το Κερί ως τον Αγαλά - Η φωτιά ξεκίνησε από την Λιθάκια, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων εξαπλώθηκε

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί σε δασική, δύσβατη περιοχή στο χωριό Αγαλάς Ζακύνθου.

Γρήγορα η φωτιά εξαπλώθηκε προς το χωριό Κερί, το οποίο έχει εκκενωθεί (αν και ορισμένοι κάτοικοι, μεγαλύτερης ηλικίας, αντιστάθηκαν αρχικά), ενώ η πυροσβεστική έχει ζητήσει από τους κατοίκους του χωριού Αγαλάς να βρίσκονται σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί να απομακρυνθούν κι αυτοί με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ζακύνθου. Σαν τόπος συγκέντρωσης των κατοίκων έχει οριστεί η λίμνη Κεριού.


Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, τα ενεργά μέτωπα αυτή τη στιγμή είναι τρία και η νύχτα προβλέπεται αρκετά δύσκολη για τις δυνάμεις που επιχειρούν. Συνολικα, στην περιοχή βρίσκονται 171 πυροσβέστες, 52 οχήματα, 2 μηχανοκίνητες και 9 πεζοπόρες ομάδες, ενώ συνδράμουν και 13 υδροφόρες και 5 μηχανήματα έργου της περιφέρειας και του ΟΤΑ.

Στην περιοχή έφτασε το απόγευμα ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς για να συντονίσει επί τόπου τις απαιτούμενες επιχειρήσεις. Ιδιαίτερες δυσκολίες αντιμετώπιζαν νωρίτερα τα εναέρια μέσα κατάσβεσης, τα οποία δεν μπορούσαν να πλησιάσουν στα μέτωπα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί ήδη δύο σπίτια και η σκεπή ενός ξονοδοχείου.

Στο νησί βρίσκεται ήδη η Περιφερειαρχης Ιονίων Νήσων κ.Ρόδη Κράτσα, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου κ.Γιώργος Στασινόπουλος, αφού ευχαρίστησε όλους όσους συμβάλλουν και είναι δίπλα σε αυτή τη προσπάθεια που καταβάλλεται, δήλωσε:
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ