2019-09-16 12:01:45
Φωτογραφία για Ξανθός: Επίσκεψη σε δομές Υγείας της Θεσσαλονίκης - Η μάχη για την αναβάθμιση του ΕΣΥ είναι διαρκής
Περιοδεία σε δημόσιες δομές υγείας της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε αντιπροσωπεία βουλευτών και στελεχών του τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον βουλευτή, πρώην Υπουργό και τομεάρχη υγείας της κοινοβουλευτικής ομάδας Ανδρέα Ξανθό.

Onmed.gr

Μαζί του ήταν ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας κ. Α. Μιχαηλίδης, οι βουλευτές Παπαδόπουλος Σάκης και Αγαθοπούλου Ειρήνη, καθώς και ο συντονιστής του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Καλαράς.

Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την ΤΟΜΥ και το τοπικό ιατρείο Αμπελοκήπων, το Κέντρο Υγείας Πύλης Αξιού και το Νοσοκομείο Άγιος Παύλος.

Στην ΤΟΜΥ πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την πορεία εγγραφών σε οικογενειακούς γιατρούς και κατάρτισης Ατομικών Ηλεκτρονικών Φακέλων για τους πολίτες,για τις δράσεις της ομάδας υγείας στην κοινότητα, ενώ επιβεβαιώθηκε και η προσήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον θεσμό των ΤΟΜΥ και στο αίτημα της διασφάλισης της βιωσιμότητας τους και της αδιάλλειπτης συνέχισης της σημερινής αποδοτικής λειτουργίας τους. Παράλληλα υπήρξε ενημέρωση για την πορεία εξέλιξης των διαδικασιών κρίσης για τις μόνιμες θέσεις γιατρών ΕΣΥ που έχουν προκηρυχθεί από τις αρχές του έτους στα Κέντρα Υγείας ( Αγροτικού και Αστικού Τύπου).


Ακολούθησε επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας της Πύλης Αξιού. Σε συνάντηση με εκπροσώπους των γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού εκφράστηκε η απόλυτη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου Υγείας και αποφασίστηκε η από κοινού υπεράσπιση μιας δημόσιας δομής ΠΦΥ με εξαιρετικό έργο και κοινωνική αναγνώριση.

Τέλος, τα στελέχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Άγιος Παυλος που αποτελεί μια πολύ σημαντική μονάδα του ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη, με πολύ εξειδικευμένα τμήματα και ποιοτικές υπηρεσίες σε μια ιδιαίτερα εκτεταμένη και πολυπληθή περιοχή.

Το μείζον πρόβλημα του νοσοκομείου που αναδείχθηκε στη συζήτηση με τη Διοίκηση, τους γιατρούς και το υπόλοιπο προσωπικό είναι η ανεπάρκεια των κτιριακών υποδομών και η ανάγκη μιας νέας πτέρυγας, ειδικά τώρα που λύθηκε οριστικά το πρόβλημα δεκαετιών με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του νοσοκομείου μετά από πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ