2019-09-16 19:38:34
Φωτογραφία για Αύριο κρίνεται η καταδίκη η όχι της Apple από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Αυτή η εβδομάδα θα σηματοδοτήσει την έναρξη του iPhone 11 ... αλλά θα είναι επίσης μια κρίσιμη εβδομάδα για την Apple δεδομένου ότι ο κατασκευαστής θα αντιμετωπίσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενώπιον του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για περίπου 13 δισεκατομμύρια ευρώ σε φόρους.  

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την Apple το 2016 να πληρώσει 13 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ιρλανδία επειδή της είχε δοθεί το δικαίωμα προτιμησιακής μεταχείρισης και πολύ χαμηλών φορολογικών συντελεστών για χρόνια. Η Επιτροπή αναφέρει ότι η Apple είχε χρέωση μεταξύ 0,0005% και 1%, ενώ το ποσοστό στην Ιρλανδία είναι 12,5% κανονικά.

Η Apple αμφισβητεί αυτή την κατηγορία, εξ ου και η δίκη που θα διεξαχθεί αύριο. Έξι άτομα από την Apple θα ταξιδέψουν στο Λουξεμβούργο για να υπερασπιστούν την υπόθεση, συμπεριλαμβανομένου του Luca Maestri, CFO του ομίλου. Φαίνεται ότι ο Tim Cook, το αφεντικό της Apple, δεν θα παραβρίσκεται εκεί. Ωστόσο, ο ηγέτης έχει ήδη αναφέρει το θέμα, κυρίως δημοσιεύοντας μια ανοικτή επιστολή πριν καιρό.

Οι δύο ημέρες της δίκης θα πρέπει να είναι αρκετές για να αποφασίσει η Ευρώπη. Ωστόσο, θα χρειαστεί πολύς χρόνος πριν γνωρίσουμε την απόφαση του δικαστηρίου. Η Apple έχει ήδη τοποθετήσει τα απαιτούμενα 13 δισ. Ευρώ σε ειδικό λογαριασμό. Το ποσό αυτό θα αποδεσμευτεί (ή όχι) σύμφωνα με την απόφαση.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ