2019-09-18 10:57:28
Φωτογραφία για Novartis: Έρχεται Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο
Τη βούληση της ΝΔ για Προανακριτική για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης θα

ανακοινώσει  επίσημα ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σταύρος Καλαφάτης - Ανοίγει ο φάκελος για τη «σκευωρία Ρασπούτιν» της Novartis που διαβιβάστηκε τη Δευτέρα στη Βουλή

Ερρίφθη ο κύβος για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να προχωρήσει σε σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εμπλοκής του στην υπόθεση για τη «σκευωρία – Ρασπούτιν» της Novartis που διαβιβάστηκε χθες στη Βουλή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρο Καλαφάτη.

κυβέρνηση ήδη προσανατολιζόταν στον διαχωρισμό των περιπτώσεων εμπλοκής του κ. Παπαγγελόπουλου και του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και στη σύσταση προανακριτικής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό.


σημερα  το άνοιγμα της δικογραφίας στη Βουλή

Την Τετάρτη αναμένεται ότι θα ανοίξει και ο φάκελος που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, που θα περιλαμβάνει σημαντικό υλικό, όπως την κατάθεση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή.

Η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να μην θέλει, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, να εμπλέξει τον κύριο Τσίπρα, παρότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει ευθέως κατηγορήσει τον τέως πρωθυπουργό ως ηθικό αυτουργό της όλης υπόθεσης.

Ο πρώην πρωθυπουργός κατονόμασε ευθέως τον κ. Παπαγγελόπουλο ως τον διαβόητο «Ρασπούτιν» της Δικαιοσύνης, ενώ κατήγγειλε «παρεμβάσεις» και «σκευωρία» στην υπόθεση Novartis.

Ενδεικτικό των διαθέσεων και των σκέψεων της κυβέρνησης είναι αυτά που είπε το πρωί της Τρίτης η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Θεωρώ ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν έχει ασυλία. Από την ώρα που δεν έχει ασυλία, τον κ. Παπαγγελόπουλο πρέπει να τον κρίνει η τακτική δικαιοσύνη και να γίνει έρευνα σε βάθος για τον ρόλο του σε αυτή την υπόθεση», τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Η κ. Μπακογιάννη εξήγησε πως όσα γίνουν θα πρέπει να είναι ακριβώς στοιχειοθετημένα και αν από την έρευνα για τον κ. Παπαγγελόπουλο προκύψουν στοιχεία που αφορούν άλλους πολιτικούς, «να το δούμε τότε σε επίπεδο πλέον εφαρμογής του νόμου».

«Το τεκμήριο αυτή τη στιγμή το έχει η δικαιοσύνη», τόνισε η κ. Μπακογιάννη, εξηγώντας το σκεπτικό της, με βάση το οποίο στην παρούσα φάση δεν θα πρέπει να συσταθεί εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη Novartis.

Η κ. Μπακογιάννη διευκρίνισε ότι εκφράζει μια τελείως προσωπική της άποψη και πως η Βουλή θα λάβει τις αποφάσεις.

Πρόσθεσε πως, εάν προκύψουν στοιχεία που να αφορούν τον πρώην πρωθυπουργό, τότε «βεβαίως θα έρθει ο κ. Τσίπρας, διότι κουκούλωμα αυτής της υπόθεσης δεν αντέχεται».

Προανακριτική θα εισηγηθεί στο ΚΙΝΑΛ ο Λοβέρδος

Στο ίδιο κλίμα και ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος είπε μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 ότι «θα εισηγηθώ στην ΚΟ, δεν υπάρχει λόγος για εξεταστική, αλλά προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο».

«Ο Τσίπρας αναφέρεται ως ωφεληθείς από όλη αυτήν την κατάσταση, ο ίδιος ανέφερε στον Χατζηνικολάου στοιχείο της δικογραφίας στον ΑΝΤ1 για μένα, χωρίς να αναφέρει το όνομά μου», σημείωσε σχετικά, διαχωρίζοντας πως «άλλο επωφελούμαι κι άλλο την οργάνωσα κι είμαι ηθικός αυτουργός».

«Δεν νομίζω ότι πρέπει σε καμία περίπτωση να εμπλακεί ο κ. Τσίπρας σε όλη αυτήν την κατάσταση», κατέληξε ο Ανδρέας Λοβέρδος.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ