2019-09-18 11:18:17
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Ερευνητές «αγγίζουν» το κουφάρι του πλοίου του Κάπτεν Κουκ
Το σκάφος HMS Endeavour είχε ξεκινήσει από τις αμερικανικές ακτές με τελικό προορισμό

την Αυστραλία, ωστόσο φέρεται να βυθίστηκε στο λιμάνι του Νιούπορτ, έξω από το Ρόουντ Άιλαντ - Τα απομεινάρια που εντόπισαν οι ερευνητές έχουν σταλεί για εξέταση κι αναμένεται η επιβεβαίωση της ανακάλυψης

Το ναυάγιο του ερευνητικού σκάφους του θρυλικού Βρετανού θαλασσοπόρου Κάπτεν Τζέιμς Κουκ, ενδέχεται να έχουν εντοπίσει ερευνητές, περίπου 250 χρόνια μετά τη βύθισή του.

Το σκάφος HMS Endeavour είχε ξεκινήσει από τις αμερικανικές ακτές με τελικό προορισμό την Αυστραλία, ωστόσο φέρεται να βυθίστηκε στο λιμάνι του Νιούπορτ, έξω από το Ρόουντ Άιλαντ, στα βορειοανατολικά των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου και εντοπίστηκε το κουφάρι του από δύτες της αρχαιολογικής υπηρεσίας της περιοχής.

Οι έρευνες για την εύρεσή του, ξεκίνησαν πριν από 25 χρόνια και τώρα οι επιστήμονες δείχνουν να έχουν προσεγγίσει στα απομεινάρια του θρυλικού πλοίου. Επίσημη επιβεβαίωση πως τα ευρήματα σχετίζονται με το HMS Endeavour δεν έχει προκύψει, ενώ τα δείγματα έχουν συγκεντρωθεί από τα βάθη της θάλασσας και το κουφάρι του σκάφους έχουν αποσταλεί στα αρμόδια εργαστήρια για περαιτέρω εξέταση.


«Όλα όσα βλέπουμε φέτος δείχνουν ότι πρόκειται για το Endeavour, δεν βρήκαμε τίποτε που να αποδεικνύει το αντίθετο» επισήμανε η Κάθι Άμπας του Rhode Island Marine Archaeology Project, δίνοντας ελπίδες πως η ενημέρωση που θα προκύψει μετά την ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων, θα επιβεβαιώσουν τη σημαντική ανακάλυψη.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ