2019-09-18 12:26:21
Φωτογραφία για Έρχεται νέα συμφωνία ΕΟΠΥΥ με ιδιωτικές κλινικές για κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής! Όλα τα αγκάθια
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

HR 

Σε νέα συμφωνία αναμένεται να προχωρήσουν άμεσα η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών, όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, προκειμένου να μπορούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ να νοσηλεύονται με την ασφαλιστική κάλυψη του Οργανισμού στον ιδιωτικό τομέα.

Οι διαδικασίες επιταχύνονται δεδομένου ότι σύντομα λήγει η υπάρχουσα σύμβαση του ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές κλινικές, έστω κι αν οι ασφαλισμένοι όταν νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας πληρώνουν επιπλέον (ενίοτε και πολύ επιπλέον) λόγω των υπερχρεώσεων που γίνονται και των χαμηλών ποσών που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ.

Στόχος της Διοίκησης του Οργανισμού είναι να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε οι ασφαλισμένοι να μην καταβάλουν επιπλέον χρήματα όταν αναγκάζονται να πηγαίνουν στον ιδιωτικό τομέα για νοσηλεία σε εντατική, λόγω έλλειψης κρεβατιών στα δημόσια νοσοκομεία.


Με βάση τις τελευταίες καταγραφές, δύο στα δέκα κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΕΣΥ είναι κλειστά, λόγω έλλειψης προσωπικού. Εκτιμάται ότι 150 κρεβάτια σε εντατικές είναι κλειστά από το σύνολο των 750 κρεβατιών.

Συνάντηση Αντιπροέδρου ΕΟΠΥΥ -Κλινικαρχών

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr τονίζουν ότι ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της Αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ Θεανώς Καρποδίνη με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών, ώστε να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση.

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν ο δημόσιος τομέας «νοίκιαζε» κρεβάτια εντατικής θεραπείας από ιδιωτικά νοσοκομεία, όπου οι ασφαλισμένοι δεν πλήρωναν καμία συμμετοχή αλλά η συμφωνία εκείνη ναυάγησε γρήγορα.

Πάντως οι ίδιες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι και αυτή τη φορά οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών απαιτούν περισσότερα κονδύλια από αυτά που μπορεί να διαθέσει ο ΕΟΠΥΥ και είναι άγνωστο πως θα καταλήξει η νέα συμφωνία.

Υπό κατάρρευση ο ΕΟΠΥΥ

Στο μεταξύ το πρόβλημα που φαίνεται πως έχει να αντιμετωπίσει η νέα Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα μέλη του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ έχουν παραιτηθεί μετά τις εκλογές και είναι δύσκολο να προωθηθεί οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή. Δεν είναι τυχαίο όπως μεταφέρουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στο HealthReport.gr, όταν δεκάδες θέματα λιμνάζουν στον ΕΟΠΥΥ καθώς οι απαραίτητες εκκρεμότητες προωθούνται με πλειοψηφία ….3 προς 1 σε ένα σύνολο 11 ατόμων που απαρτίζουν το ΔΣ του ΕΟΠΥΥ.

Μέχρι στιγμής δύο μέλη του ΔΣ έχουν παραιτηθεί οριστικά, ενώ 5 έχουν υποβάλει την παραίτησή τους και αναμένουν την αντικατάστασή τους. Μέχρι τότε ψηφίζουν λευκό σε όλες τις συνεδριάσεις, εξ ου και οι όποιες ψηφοφορίες βγαίνουν θετικές με ψήφους 3 προς 1, περιγράφουν τα ίδια στελέχη στο HealthReport.gr.

Το πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιδιώκει να αντικαταστήσει τον νυν Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Βασίλη Πλαγιανάκο, ο οποίος όμως δεν παραιτείται παρότι όπως λένε στο HealthReport.gr καλά γνωρίζοντες του έχει ζητηθεί η παραίτηση ήδη τρεις φορές από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το παρασκήνιο: «Προς αναζήτηση λύσεων για νέα Διοίκηση στον ΕΟΠΥΥ το υπουργείο Υγείας!»

Γι αυτό άλλωστε και δεν μπορεί ακόμη να διορισθεί νέο ΔΣ στον Οργανισμό, αφού στόχος είναι νέα Πρόεδρος να γίνει η σημερινή Αντιπρόεδρος Θεανώ Καρποδίνη.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ