2019-09-18 13:33:39
Φωτογραφία για Ένα πολιτικό «πρόβλημα» με όνομα: Α. Στεφανής …
της Θάλειας Χούντα – δημοσιογράφου

Έχουν περάσει σχεδόν εβδομήντα ημέρες από τότε που η Κυβέρνηση εκλέχτηκε και ανέλαβε τα ηνία της χώρας, με κυρίαρχο και κεντρικό πρόσωπο αυτό του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, όπως και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν. Στο διάστημα αυτό έχουν γίνει πολλές πολιτικές κινήσεις και ουδείς πλέον θυμάται την πάλαι ποτέ «περίοδο χάριτος των εκατό ημερών», αφού η γενική αίσθηση είναι, ότι η συγκεκριμένη Κυβέρνηση έχει παράγει έργο διετίας.

Πολλοί είναι και οι Υπουργοί, όπως πολλοί είναι και οι Υφυπουργοί που έχουν αναλάβει τα χαρτοφυλάκιά τους. Πολλούς τους γνωρίζουμε σαν ονόματα, πολλοί ακόμη δεν μας είναι οικείοι, όμως υπάρχει ένας, ο οποίος στον τομέα του, τουλάχιστον, έχει γίνει πολύ γνωστός, σε σημείο τέτοιο που έχει καταστεί «πρόβλημα». Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Α. Στεφανής – τέως Α/ΓΕΣ επί ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε, να περιπλέξει πολλά πράγματα και να δημιουργήσει αναταράξεις, άνευ λόγου και αιτίας.


Έθεσε αίφνης θέμα με τους Μόνιμους Υπαξιωματικούς και την εξέλιξή τους, κάτι που έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων τόσο επί της ουσίας, αφού ανατρέπονται τα ισχύοντα όσο και σε επίπεδο ανακοινώσεων και δηλώσεων στελεχών, με την δημιουργία εν γένει αρνητικής εικόνας. Επέλεξε, αντίθετα στα ιεραρχικώς ισχύοντα, να δέχεται σε ακρόαση στελέχη των ΕΔ, αμφισβητώντας ευθέως τα Γενικά Επιτελεία και υποβαθμίζοντας, ταυτοχρόνως, στον μέγιστο βαθμό την θέση του Υφυπουργού που του έχει ανατεθεί και τα καθήκοντά του. Παραστάθηκε ως και στην υποδοχή των πρωτοετών Ευέλπιδων! Ποιος; Ο Υφυπουργός Σε όλα αυτά όμως και άλλα επουσιώδη που κατά το δοκούν πράττει, ακολουθεί αυστηρά την «σχολή» που δημιούργησε δηλ. την ύπαρξη και κάποιων εκατοντάδων φωτογραφιών με τις αντίστοιχες πόζες!

Το ζήτημα είναι, ότι ο ΥΦΕΘΑ δεν έχει κατανοήσει και μάλλον δεν δύναται, ότι πλέον έχει πολιτική ιδιότητα και όχι στρατιωτική. Και έτει περισσότερο, δεν δύναται, να ανταποκριθεί στα ζητούμενα της πολιτικής του ιδιότητας. Επίσης, δεν δείχνει να κατανοεί, ότι οι ενέργειές του έχουν άμεσο πολιτικό αντίκτυπο και όχι στρατιωτικό. Και με αυτό, συμπαρασύρει σύσσωμη την Κυβέρνηση, αφού των αρνητικών αντιδράσεων αποδέκτες είναι όλα τα Κυβερνητικά στελέχη αλλά και αυτά του Κυβερνώντος κόμματος.

Θα μπορούσε άραγε ο ΥΦΕΘΑ, να καταλάβει, ότι οι δυσαρεστημένοι των ενεργειών του θα αντιδράσουν σήμερα με λόγια στους τοπικούς Βουλευτές της Κυβέρνησης και αύριο με έργα;

Σίγουρα όχι.

Και ο λόγος είναι απλός. Ο ΥΦΕΘΑ δεν εκλέχτηκε και ως εκ τούτου δεν μπορεί, να καταλάβει τι σημαίνει προεκλογικός αγώνας και τι σημαίνει, να συγκεντρώνεις ψήφους για το πρόσωπό σου και κατ’ επέκταση την παράταξη που εκπροσωπείς.

Ο ΥΦΕΘΑ δείχνει, να μην καταλαβαίνει, επίσης, ότι ως στρατιωτικός μέχρι προσφάτως ήταν απολύτως ταυτισμένος με τον Π. Καμμένο και τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι τον ανέδειξαν Αρχηγό. Το θέμα είναι, ότι ακόμη στην συνείδηση των Στελεχών των ΕΔ άλλα και της κοινωνίας είναι ταυτισμένος με τον  Π. Καμμένο και τον ΣΥΡΙΖΑ. Πέραν των άλλων, οι επί ΣΥΡΙΖΑ κομματικές αποστρατείες αξιωματικών στον Στρατό Ξηράς, όπως και η ΝΔ ως αντιπολίτευση είχε καταγγείλει, φέρουν την υπογραφή του.

Τι μπορεί να επέδειξε ο ΥΦΕΘΑ και επελέγη για την θέση αυτή; Μήπως, παραφρασμένο το πάλαι ποτέ, «ισχύς μου η αγάπη των Ενόπλων Δυνάμεων»; Και πως αποδεικνύεται «η αγάπη» αυτή; Μήπως από το facebook και τους ακολούθους; Γιατί άλλο μετρήσιμο στοιχείο δεν υπάρχει. Αν είναι έτσι, υπάρχουν πολλοί πολιτικοί ή πολιτευτές με περισσότερους ακολούθους, που θα μπορούσαν να αναλάβουν το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.

Είναι βέβαιο, ότι ο ΥΦΕΘΑ με τις ενέργειές του δείχνει μόνο το απωθημένο του ότι δηλ. δεν έγινε Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Δεν γνωρίζει και είναι λογικό μετά τόσα χρόνια στο στράτευμα, να λειτουργεί σαν πολιτικός προϊστάμενος, όπως δεν γνωρίζει να χορηγεί πολιτικές εντολές για υλοποίηση του κυβερνητικού έργου. Και αυτό λογικό, αφού τόσα χρόνια είχε μάθει, μόνο να υπακούει στις πολιτικές εντολές. Από το σημείο αυτό και μετά, έχει μεγάλη σημασία η προσωπικότητα του καθ’ ενός και η διαχείριση που μπορεί να κάνει στις εκάστοτε εξελίξεις. Γιατί υπάρχουν αρκετά παραδείγματα αξιωματικών, που επελέγησαν για πολιτικές θέσεις και τα κατάφεραν ικανοποιητικά. Αυτοί όμως δεν είχαν και δεν έχουν απωθημένα με το στράτευμα και την εξέλιξή τους.

Μετά τον μέγα σάλο που έχει δημιουργήσει ο ΥΦΕΘΑ, στο Μαξίμου, κατά πληροφορίες, μεγαλώνει η δυσαρέσκεια στο πρόσωπό του και έπονται εξελίξεις …

ΠΗΓΗ: https://gorganews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ