2019-09-18 19:44:21
Φωτογραφία για Novartis: «Καίει» τον Ρασπούτιν ο Αγγελής
Τα πρώτα στοιχεία από τη δικογραφία και την κατάθεση του αντεισαγγελέα -

Καταθέτει ότι ο «Ρασπούτιν»-Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην ουσία καθοδηγούσε την εισαγγελέα Διαφθοράς για fast track διώξεις - Ο ρόλος της Παπασπύρου και τα κλάματα της Τουλουπάκη

Τον ρόλο του περίφημου Ρασπούτιν και του μηχανισμού χειραγώγησης μελών της Δικαιοσύνης προκειμένου να διωχθούν οι αντίπαλοι της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια στην κατάθεσή του ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr ο κ. Αγγελής στην κατάθεσή του που αποτελεί μέρος της δικογραφίας που βρίσκεται στην Βουλή δεν κατονομάζει τον Ρασπούτιν αλλά «φωτογραφίζει» ότι τον συγκεκριμένο ρόλο είχε ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης των ερευνών για την υπόθεση της Novartis καταγγέλλει ότι ο Ρασπούτιν στην ουσία καθοδηγούσε την κυρία Τουλουπάκη για fast track διώξεις. Επισημαίνει δε ότι υπήρξε προαποφασισμένη δίωξη για τους Αν. Λοβέρδο, Αδωνη Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.


Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των επίμαχων αποσπασμάτων της κατάθεσης Αγγελή είναι και τα εξής:

«Η κυρία Δημητρίου γνωρίζει ποιος είναι ο Ρασπούτιν και μου είχε γνωστοποιήσει το όνομά του»

- «Η κυρία Τουλουπάκη ήρθε για fast track διώξεις χωρίς την τήρηση δικονομικών κανόνων»

- Η κυρία Δημητρίου μου είχε πει ότι ο Ρασπούτιν επικοινωνούσε με την κυρία Τουλουπάκη μέσω τρίτου προσώπου (σ.σ. αναφέρει έναν εισαγγελέα πρωτοδικών)»

- Στην εισαγγελία πρωτοδικών ο Ρασπούτιν ειχε την δική του ομάδα

Στο ερώτημα του εισαγγελέα «ποιος είναι αυτός ο περίφημος Ρασπούτιν;» ο κ. Αγγελής απαντά:

«Μέλος της κυβέρνησης (σ.σ. της προηγούμενης) που είχε την δυνατότητα να διορίζει παιδιά και νύφες ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της Δικαιοσύνης και ενδεχομένως ατόμων της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου»

Σε άλλο σημείο ο κ. Αγγελής φέρεται να λέει:

- «Η κυρία Δημητρίου με διαβεβαίωσε ότι ο Ρασπούτιν είναι μέλος της κυβέρνησης»

- «Κάθε εντολή που έδινα στην Τουλουπάκη για να εκτελεστεί θα έπρεπε να τελεί υπο την έγκριση αυτής της ανώτερης δύναμης που λέγεται Ρασπούτιν

- «Στην Βιέννη κατάλαβα ότι η δίωξη ήταν στοχοποιημένη και προαποφασισμένη στα πρόσωπα των κ.κ. Αν. Λοβέρδου, Μ. Σαλμά και Αδ. Γεωργιάδη.

Ο ρόλος της Μαρίας Παπασπύρου και τα κλάματα της Τουλουπάκη

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως ο κ. Αγγελής αναφέρεται και στον ρόλο της πρώην γενικής επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου υποστηρίζοντας ότι μετείχε σε συναντήσεις και συσκέψεις χωρίς να έχει αρμοδιότητα.

Ο ίδιος αναφέρει ότι η κυρία Παπασπύρου ήταν αυτή που τον πίεσε να μεταβεί στη Βιέννη προκειμένου να συναντήσει εκπροσώπους των δικαστικών αρχών των ΗΠΑ αν και ο ίδιος δεν το επιθυμούσε καθώς δεν ήταν ομόλογοί του. Προσθέτει δε ότι μετά το ταξίδι στη Βιέννη και πηγαίνοντας στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου προκειμένου να τον ενημερώσει συνάντησε στο υπουργικό γραφείο την κυρία Παπασπύρου.

Επίσης, ο κ. Αγγελής αναφέρει ότι η κ. Τουλουπάκη απέφευγε να τον ενημερώνει για την πορεία των ερευνών και να του διαβιβάζει τα στοιχεία ενώ σε κάποιο σημείο υποστηρίζει πως όταν της άσκησε πίεση για τη συνέπειά της, εκείνη έβαλε τα κλάματα.

Από την πλευρά της η κυρία Τουλουπάκη φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν έδινε αναφορές στον προϊστάμενό της λόγω έλλειψης προσωπικού καθώς και για λόγους ασφάλειας.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ο κ. Αγγελής αναφέρει στην κατάθεσή του ότι όταν ρώτησε την κυρία Τουλουπάκη κατ΄ εντολή τίνος προσώπου ενεργεί, εκείνη του απάντησε ότι πρόκειται για υπουργό «που το ένα του πόδι είναι στον ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο στη ΝΔ» .
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ