2019-09-18 19:47:16
Φωτογραφία για Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατηγορούμενος «βλέπει» πολιτική δίωξη και σκοπιμότητες
Για «φερόμενες επιθέσεις» μίλησε ο κατηγορούμενος Θ. Μπαρέκας πυρηνάρχης Πειραιά

και έμμισθο στέλεχος της ΧΑ

Συνεχίζουν να εμμένουν στη γραμμή της άρνησης των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι που απολογούνται στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Στο πνεύμα αυτο, απολογούμενος σήμερα στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος Θ. Μπαρέκας, πυρηνάρχης Πειραιά και έμμισθο στέλεχος της Χρυσής Αυγής, υποστήριξε ότι σκοπός των ερευνών ήταν γιατί "ήθελαν τον Λαγό", ο οποίος ήταν και προσωπικός του φίλος. Ο κατηγορούμενος μίλησε ακόμη και για "προπαγάνδα" των ΜΜΕ αλλά και για "φερόμενες επιθέσεις" για να τονίσει μάλιστα παρά την καταδίκη του για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο "Συνεργείο" , ότι είναι αθώος.

«Θέλουν το Λαγό. Ποιός είναι ο υπεύθυνος βουλευτής στον Πειραιά; Ο Λαγός. Ποιός ενοχλεί στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος; Ο Λαγός. Για αυτό τον βάζουν στην μοτοπορεία" είπε στην απολογία του κατηγορούμενος προκαλώντας το σχόλιο της έδρας: «Είστε σε δικαστήριο όχι στην τοπική. Μη σχολιάζετε, να απαντάτε σε αυτά που ρωτούν».


Μιλώντας για τηυν καταδίκη του στο "Συνεργείο" ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για «πολιτική δίωξη» και για ¨επίθεση - φάντασμα». Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η εισαγγελέας υποστήριξε οτι δεν υφίστανται οι κατηγορίες, κανείς δεν με αναγνώρισε στο σημείο και απ’ ότι καταλαβαίνω, είναι πολιτική η δίωξη. Όσο για τη φερόμενη επίθεση είναι σύνηθες φαινόμενο να μας κατηγορούν για τα παντα...Δεν αντιλήφθηκα κάτι αν και αμφισβητώ τι έχει συμβεί γιατί ο μηνυτής δεν δέχθηκε να εξεταστεί ιατρικά, ούτε να μπει η αστυνομία στο χώρο να ελέγξει. Ήταν μια επίθεση λίγο φάντασμα».

Πρόεδρος: Όταν μάθατε για την κατηγορία σε βάρος σας, τί έγινε;

Κατηγορούμενος: Επικοινώνησα αρχικά με τη δικηγόρο μου και μετά με το Λαγό που έχω και προσωπικές σχέσεις μαζί του. Μου είπε «προσπαθούν να μας χτυπήσουν γιατί είμαστε ψηλά στα ποσοστά». Δεν θυμάμαι αν μίλησα με άλλους βουλευτές, αλλά το κλίμα ήταν «πάνε να μας στήσουν γιατί πάμε καλά στις δημοσκοπήσεις».

Νωρίτερα, τον ισχυρισμό ότι δεν είχε καμία σχέση με τη Χρυσής Αυγή και βρίσκεται στο εδώλιο εξαιτίας της παιδικής φιλίας του με το συγκατηγορούμενό του, Δ. Αγιοβλασίτη, επανέλαβε στη δίκη της Χρυσής Αυγής αυτή τη φορά ο Χρ. Γαλανάκης. Ο κατηγορούμενος που πριν μερικές ημερες καταδικάστηκε για πλημμελήματα που σχετίζονται με την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» ανέφερε στο δικαστήριο ότι δεν ήξερε καν ότι επρόκειτο να συμμετάσχει σε μοτοπορεία της Χρυσής Αυγής, απλά έκανε «εξυπηρέτηση» στο φιλο του να πάνε παρέα.

Δείτε επίσης
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ