2019-09-18 21:53:04
Φωτογραφία για Γαλλία: Γιατί θα διανεμηθούν περισσότερα χάπια ιωδίου στους πολίτες;
Άλλοι 2,2 εκατομμύρια Γάλλοι πολίτες που κατοικούν κοντά σε πυρηνικούς σταθμούς

πρόκειται να εφοδιαστούν με χάπια ιωδίου

Για ποιο λόγο η χώρα του Εμανουέλ Μακρόν θα εφοδιάσει από φέτος με χάπια ιωδίου περισσότερους πολίτες που διαμένουν κοντά σε πυρηνικά εργοστάσια;

Κάθε χρόνο οι αρχές των Παρισίων διανέμουν σε πολίτες που διαμένουν κοντά στις εγκαταστάσεις των 19 πυρηνικών εργοστασίων χάπια ιωδίου. Το 2016, είχαν διανεμηθεί σε περίπου 375 χιλιάδες νοικοκυριά.

Σύμφωνα όμως με την γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», φέτος επιπλέον 2,2 εκατομμύρια Γάλλοι πολίτες που κατοικούν κοντά σε πυρηνικούς σταθμούς πρόκειται να εφοδιαστούν με χάπια ιωδίου. Οι πολίτες θα λάβουν και πληροφορίες για το πως να δράσουν σε περίπτωση ατυχήματος σε επιστολή που θα τους αποσταλεί λίαν συντόμως, όπως εξηγεί η γαλλική εφημερίδα «Le Parisien».

Σε ανακοίνωσή της, η αρχή πυρηνικής ενέργειας της χώρας διευκρινίζει πως, το ειδικό σχέδιο δράσης σε περίπτωση επείγοντος προβλέπει πλέον ενεργοποίησή του σε μια ακτίνα 20 χιλιομέτρων από την εκάστοτε μονάδα, από 10 χιλιομέτρων που ήταν μέχρι τώρα.


Κατά συνέπεια, περισσότεροι πολίτες εντός αυτής της ζώνης πρέπει να εφοδιαστούν με τα εν λόγω χάπια, προκειμένου να υπάρχει ετοιμότητα στον πληθυσμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το ιώδιο από τα χάπια προστατεύει τον θυροειδή εμποδίζοντας το ραδιενεργό ιώδιο που συνήθως εκλύεται στο περιβάλλον μετά από ένα πυρηνικό ατύχημα, να μολύνει τον οργανισμό.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ