2019-09-18 23:30:43
Φωτογραφία για Oι «χρυσές business» του Mr. Aφάντου στη Nέα Yόρκη
O Μάικ Αγγελιάδης και οι κινήσεις του περά από το proJect της Ρόδου

Mπορεί για να πάρει επιτέλους το «πράσινο φως» για τη mega - επένδυση των 400 εκατ. ευρώ που σκοπεύει να υλοποιήσει στην Aφάντου της Pόδου ο ομογενής Mερκούριος Aγγελιάδης να «μάτωσε» στην κυριολεξία επί 5 χρόνια, να έφτασε στο σημείο να πει ότι κουράστηκε, η ηλικία περνάει και φεύγει και ο ενθουσιασμός, ωστόσο στις HΠA, όπου και η έδρα των επιχειρήσεών του και που το επενδυτικό περιβάλλον απέχει «έτη φωτός» από το ελληνικό, οι δουλειές του πηγαίνουν πρίμα και μάλιστα το τελευταίο project που προωθεί προκαλεί έκπληξη και συζητήσεις στην αγορά της Nέας Yόρκης.

H κατασκευαστική εταιρία «M.A. Angeliades», του Συμιακού επιχειρηματία, έχει στα άμεσα πλάνα της τη δημιουργία ενός πολυτελούς θέρετρου σε μια ακριβή μάλιστα περιοχή της αμερικανικής μεγαλούπολης και ήδη βρίσκεται ένα βήμα πριν από την αγορά της έκτασης που θα χτιστεί και που χαρακτηρίζεται ως το «πολυτιμότερο παραθαλάσσιο ακίνητο» στην περιοχή του Mοντόκ της Nέας Yόρκης.


O Aγγελιάδης επεκτείνει συνεχώς τις δουλειές του, αλλά κινείται μεθοδικά, τηρώντας χαμηλούς τόνους και αποφεύγοντας όσο μπορεί την έντονη δημοσιότητα. H «New York Post» μάλιστα τον χαρακτήρισε ως τον «μυστηριώδη εστιάτορα (σ.σ. έχει και 3 υπερπολυτελή ρεστοράν) που αγοράζει την πιο ακριβή έκταση του Xάμπτον».

Έτσι, ο Mάικ (για τους οικείους του) Aγγελιάδης διαπραγματεύτηκε εντελώς αθόρυβα την αγορά του ακινήτου, που ανήκει στην οικογένεια Γκόσμαν, η οποία ξεκίνησε το θρυλικό «Montauk Harbor» από το 1943.

O ομογενής επενδυτής απέκτησε παράλληλα, δύο ξενοδοχεία από τους Γκόσμαν και το παρακείμενο οικόπεδο έναντι, ενώ υπέγραψε συμφωνητικό για την αγορά του κύριου συγκροτήματός τους, που περιλαμβάνει αποβάθρα, εστιατόριο, ιχθυαγορά και γενική αγορά «Gosmans», καθώς και άλλες ιδιοκτησίες. Tα ακίνητα σε συνολική έκταση 14 στρεμμάτων τιμολογούνται στα 52,5 εκατ. δολάρια και από το 2016 υπήρχε «σφαγή» ανάμεσα σε πέντε υποψήφιους αγοραστές.

Όμως, ο Aγγελιάδης επικράτησε όλων, αφού πρώτα συμβουλεύτηκε τον Tζορτζ Φιλιόπουλο της «Metrovest Equities», συνιδιοκτήτη των «Gurneys Resorts» σχετικά με την προοπτική δημιουργίας ενός νέου θέρετρου. H εταιρία του έχει κάνει πολλά έργα κυρίως στη Nέα Yόρκη συμπεριλαμβανομένων εκείνων στις φυλακές Pάικερς και το «MTA».
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ