2019-09-19 03:14:14
Φωτογραφία για ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - Πως να φτιάξεις τζελ ποτίσματος για φυτά με μια πάνα! (Βιδεο)

Αν σου αρέσει η κηπουρική και τα λουλούδια σίγουρα γνωρίζεις τα τζελ ποτίσματος που πωλούνται στα καταστήματα. Τι θα έλεγες να έφτιαχνες το δικό σου από μια πάνα για μωρά;

Με τη βοήθεια της πάνας που όπως όλοι γνωρίζουμε απορροφά τεράστιες ποσότητες υγρών μπορείς να κάνεις ένα μη τοξικό, φιλικό προς το περιβάλλον gel που θα σε βοηθήσει να ποτίζεις πιο αραιά τα φυτά σου και όχι μόνο.



Πως θα κάνεις τζελ ποτίσματος για να ποτίζεις καλύτερα τα λουλούδια σου!

Βρέχεις την πάνα και την σχίζεις. Αν την αναποδογυρίσεις θα δεις ότι υπάρχουν μικροί κρύσταλλοι. Τους βάζεις σε ένα μπολ και ρίχνεις λίγο νερό. Ανακατεύεις μέχρι να γίνει τζελ.

Προαιρετικά μπορείς να βάλεις χρώμα φαγητού για να γίνει χρωματιστό όπως αυτά που είναι στα καταστήματα. Βέβαια έχε υπ όψιν σου ότι μπορεί να χρωματιστούν τα φυτά σου αν το κάνεις. Με μία πάνα ενηλίκων μπορείς να έχεις περίπου 12 κούπες από αυτό το απορροφητικό gel.



Για να φυτέψεις με αυτό παίρνεις χώμα , το ανακατεύεις με ίση ποσότητα τζελ μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Φυτεύεις κανονικά και στη συνέχεια ρίχνεις εξτρά νερό από πάνω όπως κάνεις συνήθως.

Το άλλο πλεονέκτημα είναι πως αν σου πέσει παραπάνω νερό το τζελ θα το τραβήξει και θα δώσει στο φυτό όση υγρασία χρειάζεται.

Επίσης το gel μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ήδη υπάρχοντα φυτά και βοηθάει με τον αερισμό του ριζικού συστήματος μιας και όταν έρχεται σε επαφή με το νερό διογκώνεται. Μπορείς να σκαλίσεις λίγο τη γλάστρα να ρίξει κρυστάλλους και να σκεπάσεις.

Μια ακόμη χρήση είναι σε κομμένα λουλούδια.Κάνεις ένα μείγμα με 2 κουταλιές ζάχαρη, 2 κουταλιές ξύδι, μισό κουταλάκι χλωρίνη και χλιαρό νερό. Το βάζεις στο δοχείο και προσθέτεις τους κρυστάλλους.



Θα δεις πως απορροφούν το νερό και διογκώνονται. Αν τώρα ανακατέψεις το μείγμα μπορείς να δημιουργήσεις εντυπωσιακά σχέδια «πάγου» στο βάζο σου.

Το gel δεν είναι τοξικό, μπορεί να διασπαστεί φυσικά και είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Είναι μία επιλογή που μπορεί να μειώσει το κόστος ποτίσματος αλλά και να σου γλυτώσει χρόνο!



Via

Let's block ads! (Why?)

Πως να φτιάξεις τζελ ποτίσματος για φυτά με μια πάνα! (Βιδεο) periergaa
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ