2019-09-19 14:44:20
Φωτογραφία για Βρετανία: To «ψυχόδραμα» του brexit εκτοξεύει το κόμμα των Φιλελευθέρων Δημοκρατών
Ο Εργατικός πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ κάνει «άνοιγμα» στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες

Εκτοξεύεται το κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών «LibDem» στη Βρετανία την ώρα που ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για το Brexit.

Οι Eυρωπαίοι έδωσαν χθες τελεσίγραφο στον συντηρητικό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ότι έχει μόλις δώδεκα ημέρες για να βρει ένα σχέδιο για το Brexit την ώρα που νέες δημοσκοπήσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της «YouGov» που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», μετά το συνέδριο των Φιλελεύθερων Δημοκρατών το κόμμα ενισχύθηκε σημαντικά καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στην πρόθεση ψήφου.

Οι Συντηρητικοί έρχονται στην πρώτη θέση με ποσοστό 32%, ακολουθούν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με 23%, ενώ οι Εργατικοί πέφτουν στην τρίτη θέση με ποσοστό 21%. Ακολουθεί το κόμμα του Brexit υπό την ηγεσία του Νάιτζελ Φάρατζ με ποσοστό 14% και το κόμμα των Πρασίνων με 4%.


Εν αναμονή της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βρετανίας για το αν ήταν σύννομη η απόφαση του εκκεντρικού Τζόνσον να αναστείλει τις εργασίες του Bουλής των Κοινοτήτων επί πέντε εβδομάδες, ο Εργατικός πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ κάνει άνοιγμα στο κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

Πριν από λίγες ημέρες, η αρχηγός των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Τζο Σίμσον ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της σκληραίνει την στάση του απέναντι στο θέμα του Brexit.

«Εάν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες κέρδιζαν την πλειοψηφία στις εκλογές, θα ακύρωναν το Brexit», είχε δηλώσει εντυπωσιάζοντας όπως φαίνεται τον Μπλερ.

«Τώρα οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες δείχνουν πολύ πιο σοβαροί», υποστήριξε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ