2019-09-19 20:37:56
Φωτογραφία για Μεσολογγίτες στη σπείρα που «ρήμαζε» ιχθυοτροφεία στον ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ - πως δρούσε
               Βγήκαν τα ψάρια στο γιαλό και λιμενικοί «τσάκωσαν» για πολλοστή φορά τα μέλη σπείρας που έχει ρημάξει τις ιχθυοκαλλιέργειες στον Αμβρακικό κόλπο. Ένας 35χρονος από το Μεσολόγγι, μαζί με τον αδερφό του και διαφορετική σύνθεση κάθε φορά συγκροτούν συμμορία που κλέβει τα ιχθυοτροφεία.

         Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα «σήκωσαν» 500 κιλά τσιπούρες από μονάδα στην Μπούκα Αμφιλοχίας, ενώ τον περασμένο Μάρτιο είχαν κλέψει μεγάλη ποσότητα ψαριών από ιχθυοτροφείο στη λιμνοθάλασσα Βαθύ της Πρέβεζας. Επίσης, 15 μέρες αργότερα εισέβαλαν σε μονάδα στο Πόρτο Λάγος της Ξάνθης.........        Τα μέλη της σπείρας έκλεψαν χθες βράδυ ένα αλιευτικό σκάφος από την Αμφιλοχία. Αρκετές ώρες αργότερα πέντε από αυτούς που επέβαιναν σε δικό τους σκάφος το οδήγησαν στο ιχθυοτροφείο. Εκεί με δίχτυα και απόχες σήκωσαν ψάρια και τα πετούσαν στο κλεμμένο σκάφος. Μέσα σε μισή ώρα φόρτωσαν μισό τόνο τσιπούρες και επέστρεψαν, αλλά στην ακτή ήταν ήδη οι λιμενικοί από το τμήμα της Αμφιλοχίας και τους περίμεναν.


          Οι Αρχές είχαν ειδοποιηθεί από τον ιδιοκτήτη της κλεμμένης βάρκας πως το σκάφος του είχε χαθεί και βγήκαν να το αναζητήσουν. Στις περιπολίες που έκαναν διαπίστωσαν πως ένας νεαρός Πολωνός καθόταν σε μικρό αλιευτικό καταφύγιο στην Μπούκα Αμφιλοχίας και είχε μαζί του δέκα σακιά με… πάγο.

        Οι αξιωματικοί συνέχισαν την πορεία τους, δίνοντας την εντύπωση στον Πολωνό τσιλιαδόρο ότι δεν ασχολούνται μαζί του, αλλά τον έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση και παράλληλα κάλεσαν ενισχύσεις. Όταν τις πρώτες ώρες σήμερα τα δύο σκάφη έφτασαν στην ακτή, οι λιμενικοί επενέβησαν και συνέλαβαν τους πέντε επιβάτες του ενός και τον αλλοδαπό συνεργό τους, ενώ κατάσχεσαν τις δύο βάρκες, η μία από τις οποίες «περιείχε» 500 κιλά τσιπούρες.

      «Τα δύο αδέρφια το έχουν κάνει σύστημα. Ζουν από τις κλοπές αλιευμάτων από ιχθυοκαλλιέργειες εδώ και μια δεκαετία. Μάλιστα, έχουν επεκτείνει τη δράση τους σε όλη την Ελλάδα και πλέον, επειδή τους παρακολουθούμε συνεχώς, έχουν μετακινηθεί προς τα βόρεια. Έχουν συλληφθεί να κλέβουν ψάρια ακόμη και από το θρακικό πέλαγος» έλεγαν στο ethnos.gr στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

          Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σε λίγη ώρα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να βρεθούν τυχόν και άλλοι συνεργοί τους, κυρίως αυτοί στους οποίους θα κατέληγαν τα ψάρια για να πουληθούν σε λαϊκές αγορές και ιχθυοπωλεία του Μεσολογγίου.

         Οι «καταδρομικές» επιχειρήσεις έχουν γίνει μάστιγα για τους ιδιοκτήτες μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας ειδικά στον Αμβρακικό κόλπο. Με τεράστια δίχτυα και μεγάλες απόχες, οι δράστες «χτυπούν» τη νύχτα εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και φεύγουν με εκατοντάδες κιλά ψάρια.

          Οι εκπρόσωποι των Αλιευτικών Συνεταιρισμών της περιοχής, όπου υπάρχουν πολλές ιχθυοκαλλιέργειες, είναι ανάστατοι, ενώ οι φύλακες των καταφυγίων βρίσκονται πολλές φορές αντιμέτωποι με σπείρες που φορτώνουν όσα ψάρια μπορούν, πριν φτάσουν οι λιμενικοί και εξαφανίζονται.

       Στη σημερινή, πρωινή σύλληψη οι δράστες δεν αντιστάθηκαν, καθώς όταν είδαν τους άντρες του Λιμενικού Σώματος να τους έχουν κυκλώσει, αντιλήφθηκαν ότι δεν είχαν διέξοδο διαφυγής.

https://www.agriniopress.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ