2019-09-19 21:50:28
Φωτογραφία για Αστυνομικός σε σπείρα που λυμαινόταν την περιοχή
Οι αστυνομικοί που εξάρθρωσαν τη σπείρα συνέλαβαν και έναν συνάδελφό τους που

υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής – Βαρύ κατηγορητήριο για τα μέλη της σπείρας

Δεν υπάρχει άρθρο του Ποινικού Κώδικα που να μην το είχαν καταπατήσει τα μέλη μιας εγκληματικής ομάδας η οποία λυμαινόταν όλη την Ηλεία! Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Πύργου που την εξάρθρωσαν, συνέλαβαν πέντε από τα μέλη της σε περιοχές του Πύργου, μεταξύ των οποίων και έναν... συνάδελφό τους που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής!

Η εμπλοκή του αστυνομικού συνίσταται στο ότι μετέφερε και στη συνέχεια φυγάδευσε με όχημα που οδηγούσε ο ίδιος τα μέλη της σπείρας που είχαν προκαλέσει έκρηξη στην εξωτερική πλευρά ενός σπιτιού στο Πρόδρομο Ηλείας στις 17 Ιουλίου! Ήδη, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του έχει κινηθεί πειθαρχική και ποινική έρευνα.

Η συμμορία δρούσε από τον περασμένο Μάρτιο ως τις 22 Ιουλίου και αποτελούνταν από συνολικά δέκα Έλληνες ηλικίας 19 ως 55 χρόνων, καθώς και άγνωστους συνεργούς τους. Από αυτούς, συνελήφθησαν πέντε ηλικίας 55, 35, 26, 31 και 27 χρόνων. Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι εμπλέκονται με διαφορετική σύνθεση και σε άλλα περιστατικά. Συγκεκριμένα:


Το Μάρτιο κατέστρεψαν με τσεκούρι 14 ελαιόδεντρα σε ελαιώνα στο Πρινάρι Ηλείας.

Στις 22 Απριλίου, πυροβόλησαν δυο φορές προς το παράθυρο ενός σπιτιού στην Αγία Τριάδα Ηλείας με αποτέλεσμα τα σκάγια να καρφωθούν στον εσωτερικό τοίχο, ενώ στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο αγροτικό φορτηγάκι του ιδιοκτήτη στο οποίο προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές και μετά πήγαν στην κτηνοτροφική μονάδα που διατηρούσε και πυροβόλησαν τα δυο τσοπανόσκυλα- φύλακες θανατώνοντάς τα!

Στις 30 Απριλίου, αλλά και στις 3 και στις 5 Ιουνίου, έκλεψαν ένα μοσχάρι και έναν χοίρο και αποπειράθηκαν να αρπάξουν ποσότητα ελαιολάδου από τις περιοχές Πρόδρομο, Πανόπουλο και Άγναντα Ηλείας.

Στις 9 Μαΐου, έκοψαν με τσεκούρι τους κορμούς άλλων έξι ελαιόδεντρων στο Πρινάρι Ηλείας.

Από τις 15 ως τις 25 Μαΐου, λεηλάτησαν μια εταιρεία στο Πανόπουλο και άρπαξαν υλικοτεχνικό εξοπλισμό και διάφορα άλλα υλικά μεγάλης αξίας.

Στις 13 Ιουλίου, διέρρηξαν μια αποθήκη στο Πανόπουλο, χωρίς να βρουν κάτι για να κλέψουν.

Στις 22 Ιουλίου, ενεπλάκησαν σε επεισόδιο με δύο Έλληνες στον Πρόδρομο Ηλείας και ο 26χρονος τραυμάτισε τον έναν από αυτούς με μαχαίρι στο αριστερό πόδι. Μετά τις συλλήψεις ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια των δραστών και οι αστυνομικοί κατέσχεσαν στην κατοικία του 55χρονου και των γιων του ηλικίας 26 και 31 χρόνων ένα περίστροφο, ένα περίστροφο ρέπλικα, ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια κατοχής, τρία κυνηγετικά όπλα που ερευνάται αν τα χρησιμοποίησαν σε παράνομες πράξεις, ένα μαχαίρι, έναν αναδιπλούμενο σουγιά, 14,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, επτά χασισόδεντρα, 12 φυσίγγια και 16 πυροδοτημένους κάλυκες πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 9mm, δυο ηλεκτροσυγκολλήσεις, ένα ηλεκτρικό δραπανοκατσάβιδο, έναν ηλεκτρικό τροχό και επτά κινητά που ερευνάται αν είναι κλεμμένα.

Στο σπίτι του 35χρονου, κατασχέθηκαν δυο φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου 7,62 mm και τέσσερα φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, καθώς και τέσσερις κάλυκες πυροβόλου όπλου διαμετρήματος 9 mm. Στην κατοικία του 27χρονου, βρέθηκαν δυο πιστόλια, ένα στιλέτο τύπου «πεταλούδα», 11 αβολίδωτα φυσίγγια, ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια και δυο κινητά, ενώ στο αυτοκίνητο του βρέθηκαν ένα στιλέτο και δύο ασύρματοι.

Όλα τα πυροβόλα όπλα εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση και σε βάρος των μελών της σπείρας σχηματίστηκε δικογραφία για πλήθος κακουργήματα, μεταξύ των οποίων απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπρησμός, έκρηξη, επικίνδυνη σωματική βλάβη, κλοπή, ζωοκλοπή, απειλή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί προστασίας ζώων συντροφιάς κατά περίπτωση, με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

*** Στον ίδιο εισαγγελέα υποβλήθηκε και μια δικογραφία για κλοπές και ζωοκλοπές που σχηματίστηκε σε βάρος των μελών μιας δεύτερης εγκληματικής ομάδας, από την οποία ταυτοποιήθηκαν δυο Έλληνες ηλικίας 36 και 56 χρόνων, ενώ οι συνεργοί τους παραμένουν άγνωστοι. Από την προανάκριση που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Πύργου, προέκυψε ότι, από τον Δεκέμβριο του 2018 ως τα μέσα του Μαρτίου φέτος, διέπραξαν συνολικά επτά κλοπές και ζωοκλοπές και είχαν κλέψει 41 αμνοερίφια και πλήθος γεωργικών εργαλείων αξίας περίπου 20.000 ευρώ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ