2019-09-19 23:44:41
Φωτογραφία για ΗΠΑ προς Κίνα: Οι δασμοί θα μπορούσαν να φτάσουν το 100%
Σε εξέλιξη βρίσκεται το σίριαλ της σκληρής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και

Πεκίνο. Σύμβουλος του Αμερικανού πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα εμπορίου δήλωσε ότι ο Λευκός Οίκος είναι έτοιμος να κλιμακώσει τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα εάν δεν επιτευχθεί σύντομα μια εμπορική συμφωνία, σύμφωνα με την εφημερίδα South China Morning Post.

«Έχει ο πρόεδρος επιλογές για να κλιμακώσει τον εμπορικό πόλεμο; Ναι, οι δασμοί μπορεί να αυξηθούν περισσότερο. Υπάρχουν χαμηλοί δασμοί που θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 50 ή 100%», φέρεται να δήλωσε ο Μάικλ Πίλσμπερι σε μια συνέντευξή του που επικαλείται η SCMP.

Από τον Μάρτιο του 2018, ο αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε έναν ανελέητο εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, απαιτώντας να τερματιστούν αυτές που αποκαλεί «κακόπιστες» κινεζικές εμπορικές πρακτικές, όπως είναι η «εξαναγκαστική» μεταφορά αμερικανικών τεχνολογιών και οι «μαζικές» επιχορηγήσεις κινεζικών κρατικών εταιρειών.


Το Πεκίνο μέχρι σήμερα δεν υποχωρεί στον βαθμό που θα ικανοποιούσε τον Ρεπουμπλικάνο και ανταποδίδει τα μέτρα με δικούς του δασμούς σε αντίποινα. Οι κινεζικοί δασμοί πλήττουν πλέον ουσιαστικά το σύνολο των προϊόντων που εισάγονται από τις ΗΠΑ.

Μέχρι τώρα, επιβάλλονταν επιπρόσθετοι δασμοί σε κινεζικά εισαγόμενα αγαθά ύψους 250 δισεκατομμυρίων και πλέον από ένα σύνολο αγαθών αξίας περίπου 540 δισεκ. δολαρίων (τα στοιχεία αφορούν εμπορικές συναλλαγές του 2018).

Οι διαπραγματεύσεις που διεξάγουν τα δύο μέρη μοιάζουν να έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ