2019-09-20 14:17:58
Φωτογραφία για ''Αδειάζει'' Στεφανή ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος για το Σώμα Υπαξιωματικών
Του Ηλία Προύφα

Μόνο ως ''άδειασμα'' θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η μη αναφορά του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου, στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το στράτευμα και δεν είναι άλλη, από τη δημοσιοποίηση του εγγράφου Στεφανή, για την ίδρυση του περιβόητου σώματος των υπαξιωματικών.

Εδώ και ένα μήνα περίπου, μετά τη δημοσιοποίηση του εγγράφου, έχουν ξεσηκωθεί οι πάντες στο χώρο των ΕΔ για το θέμα (εν ενεργεία και απόστρατοι), με την συντριπτική πλειοψηφία όσων παίρνουν θέση, να τάσσονται κατά της δημιουργίας του σώματος υπαξιωματικών. Μάλιστα όπως γράψαμε σχετικά πρόκειται για την πρώτη ''μίνι'' κρίση που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος και οι συνεργάτες του, με σοβαρές και μετρημένες κινήσεις, όλο αυτό το διάστημα ενημερωνόταν και κατέγραφαν τις αντιδράσεις, που συγκλόνισαν το ελληνικό πεντάγωνο.

Χθες ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσει για το εάν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η δημιουργία του περιβόητου σώματος υπαξιωματικών.


Σε μια κρίσιμη συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, η οποία αποτελεί το σημαντικότερο κοινοβουλευτικό όργανο για θέματα ΥΠΕΘΑ και ΥΠΕΞ, το ''αφεντικό'' του Ελληνικού Πενταγώνου, μιλώντας στα κοινοβουλευτικά μέλη, αναφέρθηκε στους άξονες και τις προτεραιότητες που θέτει το ΥΠΕΘΑ, για το επόμενο διάστημα.

Στη βαρυσήμαντη -λόγω και των ημερών με την Τουρκική προκλητικότητα- ομιλία του ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, δεν συμπεριέλαβε στους έξι άξονες, το σώμα υπαξιωματικών και αυτό είναι που έχει τη σημασία του.

Όπως ήδη ξεκίνησε να σχολιάζεται σε ''χακί'' κύκλους, η ενέργεια αυτή δείχνει και την πρόθεση του υπουργού να ''παγώσει'' τις όποιες σκέψεις υπήρχαν, ''αδειάζοντας'' με κομψό τρόπο τον ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδη Στεφανή.

Από την άλλη πλευρά ήδη ξεκίνησε να εκφράζεται ικανοποίηση από τα στελέχη, εν ενεργεία και απόστρατους οι οποίοι  παραδοσιακά κατά χιλιάδες στήριζαν τη Νέα Δημοκρατία και είχαν αρχίσει να την ''κοπανάνε'', από τον τρίτο μήνα διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαβάστε την ομιλία του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου ΕΔΩ
kranosgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ