2019-09-20 16:30:52
Φωτογραφία για Αναγκαία η άμεση υλοποίηση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα ναρκωτικά
«Λυπηρό» χαρακτήρισε ο διευθυντής του ΚΕΘΕΑ Βασίλης Γκιτάκος το γεγονός ότι «ακόμη δεν έχει συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Σχεδιασμού και Συντονισμού για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών σε πλήρη σύνθεση ώστε να αρχίσει και η υλοποίηση ενός Εθνικού Σχεδίου δράσης».

Μιλώντας στο 17ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θεραπευτικών Κοινοτήτων που ολοκληρώνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ο κ.Γκιτάκος σημείωσε ότι έχουν μειωθεί τα κονδύλια για τα θεραπευτικά προγράμματα και είναι ενδεικτικό ότι μετά από 10 χρόνια και 90 αποχωρήσεις εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ, προσελήφθησαν μόλις 35. Γενικότερα πάντως, το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ, αποτελούμενο από 500 άτομα, παρέχει ετησίως σε 14000 ανθρώπους διάφορες υπηρεσίες που εντάθηκαν τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. 

«Η μείωση του προσωπικού αποτελεί τεράστια ποιοτική απώλεια. Η μόνη μας δυνατότητα πλέον είναι οι ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις και τα προγράμματα που όμως είναι περιορισμένης διάρκειας» είπε ο κ.Γκιτάκος.

Αναφερόμενος σε δράσεις του ΚΕΘΕΑ, σημείωσε τις παρεμβάσεις σε σωφρονιστικά καταστήματα «όπου το 1/4 των κρατουμένων εκτίουν ποινές που σχετίζονται με ναρκωτικά», δήλωσε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για τη δημιουργία προγράμματος που να αφορά στα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα όπως και δύο αυτόνομων δικτύων για το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια.
ΑΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ