2019-09-20 18:52:22
Φωτογραφία για ΕΛΑΣ: Ειδικό σχέδιο μετά τις επιθέσεις σε γραφεία της ΝΔ - Ακούστε τις εντολές που δίνονται
Ηχητικό ντοκουμέντο από το protothema.gr για το πώς πρέπει να ενεργούν οι αστυνομικοί

που είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη των γραφείων της ΝΔ

Σε επιφυλακή είναι οι αστυνομικές αρχές μετά τις απανωτές επιθέσεις σε γραφεία τοπικών οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Κάθε βράδυ, μπαίνει σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο περιπολιών με αστυνομικούς να στήνουν ενέδρες σε περιοχές για τον εντοπισμό ύποπτων ατόμων.  Οι αστυνομικοί έχουν εντολές να προχωρούν σε προσαγωγές ύποπτων ατόμων για τα οποία δεν δικαιολογείται η παρουσία τους στο χώρο και να σταθμεύουν τα περιπολικά κοντά στα σημεία έτσι ώστε να έχουν επαφή με τα γραφεία σε περίπτωση πιθανής επίθεσης.

Εκτιμάται, δε, ότι οι ομάδες που προκαλούν επιθέσεις απαρτίζονται από άκρως επικίνδυνα άτομα και για το λόγο αυτό οι αστυνομικοί καλούνται να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας.

Οι επιθέσεις

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πολλές επιθέσεις σε γραφεία τοπικών οργανώσεων της Ν.Δ στις περιοχές της Γλυφάδας, Αλίμου, Κυψέλης και Καισαριανής ενώ με ανακοίνωσή της σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου η οργάνωση που υπογράφει ως «σύντροφοι/συντρόφισσες για την διάχυση των Εξαρχείων» ανέλαβε την ευθύνη.

Οι συντάκτες του κειμένου, μάλιστα, αναφέρονται και στο modus operandi γράφοντας χαρακτηριστικά πως επιτέθηκαν με πέτρες και σφυριά σε Ζωγράφου, Άγιο Ελευθέριο, Άνω Γλυφάδα, Ηλιούπολη, Μπραχάμι, Δάφνη και Άλιμο επισημαίνοντας ότι έχουν πραγματοποιήσει και χτυπήματα σε υποκαταστήματα τραπεζών.
anatakti
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ