2019-09-20 21:18:56
Φωτογραφία για Porsche και Rimac ενώνουν δυνάμεις ελέω ανταγωνισμού
Ενώ η Rimac προετοιμάζεται να κατασκευάσει τα δικά της οχήματα το επόμενο διάστημα,

όπως για παράδειγμα το επερχόμενο C_Two, η εταιρεία ωστόσο, συνεργάζεται στην τεχνολογία των μπαταριών με τις καταξιωμένες Hyundai και Porsche. Τι συμβαίνει όμως με τη δεύτερη;

Πέρυσι, η Porsche αγόρασε ποσοστό 10% στη Rimac και μόλις αυτό το μήνα το μερίδιο στην κροατική αυτοκινητοβιομηχανία αυξήθηκε στο 15%. Με την 718 που φημολογείται ότι θα είναι ηλεκτροκίνητη στην επόμενη γενιά, η επένδυση της Porsche στη Rimac έχει πολύ νόημα. Πρόσφατα αποκαλύφθηκε πως η γερμανική φίρμα έχει μεγαλύτερα σχέδια για την εξάπλωση τεχνολογιών στις μπαταρίες της Rimac. “Ο στόχος μας είναι πάντα, ανεξάρτητα από το αυτοκίνητο που φτιάχνουμε, να έχουμε το πιο σπορ όχημα στην κατηγορία”, δήλωσε ο Dr. Stefan Weckbach, επικεφαλής των EV της Porsche. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τον πολυαναμενόμενο διάδοχο της 918 Spyder, ο οποίος θα βασίζεται στο πρωτότυπο 917 Concept.


Η Porsche αναμένεται να έχει απέναντι ισχυρό ανταγωνισμό, καθώς η επερχόμενη Aston Martin Valkyrie θα χρησιμοποιεί ένα κινητήριο σύνολο V12 που προέρχεται από τη Formula 1 και αποδίδει 1.160 ίππους. Με τη βοήθεια της Rimac, η Porsche είναι σίγουρη ότι το επόμενο hypercar θα είναι μεταξύ των πιο γρήγορων αυτοκινήτων στην αγορά, όπως και οι προκάτοχοί της 918, Carrera GT και 959. “Λοιπόν, όλα τα supercars της Porsche επιδιώκουν δικαιολογημένα να είναι τα καλύτερα στην αγορά ανά πάσα στιγμή. Αυτός είναι και ο στόχος για το επόμενο μοντέλο”, είπε ο Weckbach. “Βλέπουμε τις δυνατότητες για μελλοντική συνεργασία με αξιόλογες δυνάμεις στο συγκεκριμένο χώρο ποντάροντας στην εξειδίκευση άλλων κατασκευαστών, γι ‘αυτό αυξήσαμε το μερίδιό μας στη Rimac”, δήλωσε ο Weckback. “Η ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ μας είναι πολύτιμη και για τις δύο πλευρές, οπότε αποφασίσαμε να ενισχύσουμε τη σχέση μας”.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ