2019-09-21 08:43:02
Φωτογραφία για Παρέμβαση Κικίλια μετά το ρεπορτάζ του iatropedia.gr για τα φάρμακα των καρκινοπαθών
Γιάννα Σουλάκη - ΙΑΤROPEDIA

Την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, προκάλεσαν τα ρεπορτάζ του iatropedia.gr για τη διακοπή των χημειοθεραπειών στα δημόσια νοσοκομεία, λόγω εξάντλησης των αποθεματικών. Ο Υπουργός αποφάσισε την αύξηση των ορίων πιστώσεων στα νοσοκομεία κατά 54.200.000 ευρώ.

Ο κ. Κικίλιας ανταποκρίθηκε άμεσα στις καταγγελίες των ασθενών που είδαν το φως της δημοσιότητας κι όπως προανήγγειλε το iatropedia.gr αποφάσισε την αύξηση του ορίου πιστώσεων των νοσοκομείων, ώστε να λυθεί το πρόβλημα με τα χημειοθεραπευτικά σκευάσματα των καρκινοπαθών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα θα βρίσκονται το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα στα ταμεία των νοσοκομείων, ώστε τα Φαρμακεία τους να προμηθευτούν άμεσα τα ογκολογικά φάρμακα και να καλυφθούν οι ανάγκες των ογκολογικών ασθενών.

Δείτε επίσης: Χωρίς χημειοθεραπείες τα νοσοκομεία λόγω χρημάτων – Έξτρα κονδύλια επιστρατεύει ο Κικίλιας


Ο Υπουργός Υγείας συγκάλεσε εκτάκτως το Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών, (ΚΕΣΥΠΕ) με μοναδικό θέμα την αύξηση του ορίου πιστώσεων φαρμάκου στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων. Ετσι, αποφασίστηκε η αύξηση των ορίων πιστώσεων κατά 54.200.000 ευρώ, μέρος των οποίων θα διατεθούν για τα φάρμακα των καρκινοπαθών, τα οποία -λόγω εξάντλησης των αποθεματικών των νοσοκομείων - δεν μπορούσαν να αγοραστούν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας: "Οι πιστώσεις αυτές θα καλύψουν, μεταξύ άλλων, και τις ανάγκες προμήθειας ογκολογικών φαρμάκων, για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασθενών. To Υπουργείο Υγείας έχει ζητήσει από τις Διοικήσεις των νοσοκομείων, εβδομαδιαία ενημέρωση για τις σχετικές πιστώσεις φαρμάκων".

Δείτε επίσης - Σύλλογος Καρκινοπαθών ΚΕΦΙ: Κινδυνεύουν καρκινοπαθείς από έλλειψη φαρμάκου σε “Αττικόν” και “Λαϊκό”

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα χρήματα αυτά τα 19.000.000 ευρώ πιστώθηκαν μόνο για την 2η ΥΠΕ, στην οποία ανήκει το νοσοκομείο Ρόδου, όπου -όπως κατήγγειλαν σήμερα στο iatropedia.gr οι ασθενείς- έχουν διακοπεί οι χημειοθεραπείες των ογκολογικών ασθενών, ακόμη όσων έχουν μεταστάσεις.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ