2019-09-21 08:50:07
Φωτογραφία για Οι Nοσοκομειακοί γιατροί Αττικής κινούνται δικαστικά κατά των διοικητών νοσοκομείων
Παναγιώτα Καρλατήρα - protothema

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά εγκαλεί τους διοικητές των νοσοκομείων ότι δεν συμμορφώνονται στη δικαστική απόφαση που όριζε ότι οι μειώσεις μισθών στον ιατρικό κλάδο του ΕΣΥ είναι παράνομες 

Κατά των επικεφαλής των δημόσιων νοσοκομείων στρέφεται η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) εγκαλώντας τους για μη συμμόρφωση με τη δικαστική απόφαση που όριζε ότι είναι παράνομες οι μειώσεις μισθών στον ιατρικό κλάδο του ΕΣΥ, αλλά και για παράβαση καθήκοντος.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΕΙΝΑΠ το Διοικητικό της Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση αποφάσισε να μηνύσει τους διοικητές των νοσοκομείων της Αττικής για τη μη συμμόρφωσή τους με την απόφαση 431/2018 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ0 καθώς και για παράβαση καθήκοντος. Η Ολομέλεια του ΣτΕ, με την προαναφερθείσα απόφαση έκρινε ότι οι μειώσεις των αποδοχών των ιατρών κλάδου ΕΣΥ, που επιβλήθηκαν το 2012, είναι μη σύννομες.


«Οι διοικήσεις των νοσοκομείων ΕΣΥ αδιαφόρησαν για τις συνέπειες που επέφερε η 431/2018 απόφαση της Ολ. ΣτΕ. Συνεχίζουν να καταβάλουν αποδοχές μειωμένες σε σύγκριση με εκείνες που καταβάλονταν πριν από την ισχύ των αντισυνταγματικών διατάξεων. Ανέλαβαν, έτσι, την ευθύνη για τη μη συμμόρφωσή τους με την απόφαση 431/2018 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Οι ιατροί κλάδου ΕΣΥ δεν παραιτούνται από την αξίωσή τους να εισπράξουν ό,τι δικαιούνται. Αυτό καλό είναι να το συνειδητοποιήσουν οι πάντες» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ.

Υπογραμμίζει, δε, η Ένωση, πως θα δώσει μεν χρόνο στους νέους διοικητές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων να συμμορφωθούν με την απόφαση του ΣτΕ αλλά προειδοποιεί πως θα κινηθεί δικαστικά και κατά αυτών μετά την παρέλευση εύλογου διαστήματος.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ