2019-09-22 18:30:30
Φωτογραφία για Ο Ιατροδικαστής Δεν Εντόπισε Δαγκωματιές Από Το Ζώο, Ούτε Φαγωμένο Το Πρόσωπό Του, Όπως Αρχικά Είχαν Καταθέσει
Η ιστορία με το Ροτβάιλερ και το μωράκι που έχασε τη ζωή του στα Γλυκά Νερά Αττικής είναι πλέον γνωστή σε όλη την Ελλάδα. Είναι μια τραγική ιστορία που σε κανένα σπίτι δεν πρέπει να συμβεί.

Για την ιστορία αυτή, η έρευνα ακόμα βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν γραφτεί τα πάντα, πράγματα που ισχύουν αλλά και πράγματα που δεν ισχύουν. Τα social media δε έχουν γίνει ένα απέραντο δικαστήριο.

Πριν από δύο μέρες στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε ένα ψήφισμα ώστε να μαζευτούν υπογραφές για να μη γίνει ευθανασία στο σκύλο της οικογένειας. Πολλοί δε έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να το υιοθετήσουν.

Το petpet.news επισκέφτηκε σήμερα το πρωί την Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία, στο Κορωπί, για να δει το σκυλί, να το φωτογραφήσει και να μάθει τα τελευταία νέα.

Πριν μιλήσουμε με τους ανθρώπους της φιλοζωικής κάναμε μια βόλτα στο χώρο μήπως εντοπίσουμε το σκύλο. Δυστυχώς τα Ροτβάιλερ ήταν αρκετά και έτσι δεν καταφέραμε να βρούμε το συγκεκριμένο.


Οι άνθρωποι της φιλοζωικής ήταν ιδιαίτερα φιλικοί και μας εξήγησαν ότι υπάρχει διαταγή να μη δει κάποιος το σκύλο και να μην τον φωτογραφήσει. Ο λόγος είναι επειδή το σκυλί είναι ιδιώτη και κάτι τέτοιο απαγορεύεται. Επίσης περιμένουν την απόφαση του εισαγγελέα.

Εμείς μιλήσαμε και με τον κτηνίατρο κ. Τ. Κανούρη, ο οποίος μας είπε και αυτός το λόγο που δεν μπορούμε να δούμε το σκύλο και να τον φωτογραφήσουμε. Και μας εξήγησε κάποια πράγματα.

Το σκυλί θέλει να το πάρει πίσω η οικογένεια, η οποία δεν έδωσε άδεια να οδηγηθεί σε ευθανασία ούτε θέλει να το υιοθετήσει κάποιος άλλος. Συγκεκριμένα το θέλουν πίσω αλλά όχι στο σπίτι τους. Θέλουν να πάει στο σπίτι του αδερφού της μητέρας και να ζήσει εκεί.

Η οικογένεια, λόγω όλων αυτών που έχουν γραφτεί αλλά και λόγω των σχολίων και τη συμπεριφορά των γειτόνων, σκοπεύει να αφήσει το σπίτι και να μετακομίσει σε κάποιο άλλο, μακριά από εκεί.

Ο ιατροδικαστής δεν εντόπισε δαγκωματιές από το ζώο, ούτε φαγωμένο το πρόσωπό του, όπως αρχικά είχαν καταθέσει η μητέρα και οι άνθρωποι του σπιτιού αλλά κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκλήθηκαν από χτυπήματα.

Το ζώο παραμένει ήσυχο και χωρίς να έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στο χώρο της φιλοζωικής όπου φιλοξενείται. Ο αδερφός της μητέρας μάλιστα το έχει επισκεφτεί για να το δει.

Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ πώς ακριβώς συνέβη το περιστατικό. Απλά είναι μερικά ερωτήματα που σίγουρα περνάνε από το μυαλό όλων μας.

Μετά από κάτι τέτοιο πώς είναι δυνατόν η οικογένεια να θέλει πίσω το σκύλο; Ακόμα και αν δεν επιστρέψει στο σπίτι του, θα πάει σε συγγενικό σπίτι, καθώς επιθυμούν να ζήσει στο σπίτι του αδερφού της μητέρας, το θείο του βρέφους που έχασε τη ζωή του. Έσκισε το ζώο ή δεν έσκισε τη σίτα να μπει μέσα; Μήπως ήταν μέσα; Γιατί η μητέρα μίλησε για δαγκωματιές στο βρέφος από το σκύλο, κάτι που δεν εντόπισε ο ιατροδικαστής;

Μυρτώ Τζώρτζου, [email protected]

Πηγή:petpet.news
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ