2019-09-22 18:52:39
Φωτογραφία για Υπέκλεψε κωδικούς κάρτας για να τζογάρει στο Διαδίκτυο
Ο δράστης, αφού υπέκλεψε τα στοιχεία και τους κωδικούς τραπεζικής κάρτας, προέβη

τμηματικά μέσω διαδικτύου, στη μεταφορά συνολικά 6.650 ευρώ, σε ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό εταιρείας που δραστηριοποιείται στον διαδικτυακό στοιχηματισμό

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης και παράβασης της νομοθεσίας για τα παίγνια και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ημεδαπού.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιώτη, σύμφωνα με την οποία άγνωστος δράστης, αφού υπέκλεψε τα στοιχεία και τους κωδικούς τραπεζικής κάρτας, προέβη τμηματικά μέσω διαδικτύου, στη μεταφορά συνολικά 6.650 ευρώ, σε ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό εταιρείας που δραστηριοποιείται στον διαδικτυακό στοιχηματισμό.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προς διερεύνηση των καταγγελλομένων και ανακάλυψη των δραστών.


Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με την εμπλεκόμενη εταιρεία διαδικτυακού στοιχηματισμού καθώς και με ημεδαπούς παρόχους υπηρεσιών τηλεφωνίας και διαδικτύου.

Ακολούθησε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα, των ψηφιακών στοιχείων και των λοιπών δεδομένων που συλλέχθηκαν, προς διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης καθώς και περαιτέρω αστυνομική προανάκριση που είχαν ως αποτέλεσμα τη διακρίβωση της εμπλοκής του ημεδαπού στην υπόθεση.

Για την εμπεριστατωμένη και ολοκληρωμένη διερεύνηση της υπόθεσης, διενεργήθηκε πρωινές ώρες της 19 Σεπτέμβριου 2019 έρευνα, στην οικία του σε περιοχή της Αττικής, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

εσωτερικός σκληρός δίσκος,

εξωτερικός σκληρός δίσκος,

τρεις φορητές συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων και

δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο ημεδαπός δεν συνελήφθη, καθ’ όσον δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος του, υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ