2019-09-23 18:51:00
Φωτογραφία για Διαφοροποίηση Εκπαιδεύσεων Αναλόγως της Προέλευσης των Στελεχών των Ε.Δ
ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕΡΡΩΝ

(Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ.)

Νόμιμα αναγνωρισμένο σωματείο με την υπ΄αριθ. 40/2016 διαταγή του Ειρηνοδικείου Σερρών

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Στρατόπεδο Ιλάρχου «Γ. Κλεισάρη», Τ.Κ.621 00»

Τηλέφωνο Γραφείου: 2321095373, (Δευτέρα: 18:30 έως 20:30 ώρα)

ΑΦΜ 997197405, Δ.Ο.Υ. Σερρών

Ηλεκτρονική επικοινωνία-e-mail: [email protected]

ΠΡΟΣ : κ.κ. Βουλευτές

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών

Αρ. Πρωτ. : 42

ΑΔΦ Σερρών

Σέρρες : 21 Σεπ 2019

ΚΟΙΝ. : Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ.-Μέλη Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ.

ΘΕΜΑ : Διαφοροποίηση Εκπαιδεύσεων Αναλόγως της Προέλευσης των Στελεχών των Ε.Δ.

Η Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Σ. επανέρχεται στη θεραπεία της παθογένειας θέματος με κύριο γνώμονα την εργασιακή ομαλότητα των εν ενεργεία στρατιωτικών και την ανάγκη της διοικητικής αντιμετώπισης των υποχρεωτικών εκπαιδεύσεων, βάσει προέλευσης, με κύριο γνώμονα τη δικαιότερη και ισότιμη αντιμετώπισή τους.


Σε κάθε περίπτωση, προτείνεται ο διαχωρισμός της φοίτησης των στελεχών ανάλογα της προέλευσης τους στα υποχρεωτικά-σταδιοδρομικά σχολεία, υπό το καθεστώς ατομοκεντρικών μοντέλων, καθόσον αναφύεται εύλογα το πρόβλημα της μη ισότιμης μεταχείρισης και πηγής ζητημάτων που προκύπτουν από τη φοίτηση στελεχών διαφορετικών προελεύσεων.

Η πρόταση του σωματείου εδράζεται στα παρακάτω δεδομένα:

α. Τα στελέχη αναλόγως της στρατιωτικής σχολής αποφοίτησης-προέλευσης έχουν διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα, ακαδημαϊκή εκπαίδευση, χρόνο φοίτησης και εν τέλει η προέλευση του στελέχους διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην ακαδημαϊκή ισότητα καθώς και στη δίκαιη και αντικειμενική προσέγγισή του. Άλλωστε, βάσει της προέλευσής τους διαμορφώνεται το επίπεδο μορφωτικής στάθμης εκ των Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων αποφοίτησης και επαγωγικά ανακύπτει σαφής διαχωρισμός τους και σε κατηγορίες μισθολογικής κατάστασης του άρθρου 124 του Ν.4472/2017. Επιπρόσθετα, χαρακτηριστική επισήμανση αποτελεί η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, με αριθμό 1560/2009, κατά την οποία αναγνωρίζονται σαφώς οι διαφορετικές συνθήκες που τελούν τα στελέχη λόγω τίτλων σπουδών.

β. Ο ηλικιακός παράγοντας καθίσταται κρίσιμος και καθοριστικός της διαλαμβανόμενης απόδοσης κατά τη φοίτηση στα βασικά σχολεία (π.χ. ανόμοια γνωστική ικανότητα βιολογικής-ηλιακής υπαγωγής), ως απόρροια της διαφορικής προέλευσης, καθόσον ανομοιογενές ηλικιακά τμήματα φοίτησης, καθιστούν αδιαμφισβήτητη διάκριση περί της ορθολογικής αντιμετώπισης και άριστης απόδοσης μαθησιακά μεγαλύτερων ηλικιακά εκπαιδευομένων εν σύγκριση μικροτέρων. Εξάλλου, από διοικητικές πράξεις της υπηρεσίας, σαφώς προκύπτει η αναγνώριση του καθεστώτος αντιμετώπισης της σωματικής αξιολόγησης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με κριτήρια βαθμολόγησης, προσαρμοσμένα σε ηλικιακά στάδια.

γ. Αναλόγως της στρατιωτικής σχολής αποφοίτησης και προέλευσης τελούνται ετερογενείς συνθήκες, οι εκπαιδευόμενοι διαγράφουν διαφορετική στρατιωτική πορεία, τοποθετούνται σε διάφορες θέσεις-καθήκοντα υπηρέτησης, εναποθέτουν διαφορετικές βιωματικές παραστάσεις και ως εκ τούτου διαγράφουν διαφορετικές προοπτικές σταδιοδρομικής ανέλιξης καθώς και υπόκεινται σε διάφορο πλαίσιο κινήτρων. Εν πολλοίς ενυπάρχει διαφορετική ταυτότητα ή ομοιότητα συνθηκών, ήτοι ανακύπτει εύλογη ανομοιογένεια αφορούσα τη διαμόρφωση διαφορετικών παραστάσεων και εμπειριών και διαφορετικών εξατομικευμένων υπηρεσιακών εφοδίων.

Το παρόν έγγραφο κοινοποιείται στα μέλη μας στο πλαίσιο της αδιάλειπτης διαφάνειας που χαρακτηρίζει την Ένωση και την εν συνόλω πορεία των ενεργειών που τα αφορούν.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών παρακαλείται για τις δικές της συλλογικές ενέργειες.

Οι κ.κ. Βουλευτές, ως αντιπρόσωποι του Έθνους, στους οποίους αποστέλλεται το παρόν παρακαλούνται προς αξιολόγηση και κρίση του τιθέμενου θέματος και για τις περαιτέρω εν αναμονή κοινοβουλευτικές ενέργειες προκειμένου το Σωματείο μας να ενημερώσει τα μέλη του.

Είμαστε στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε πληροφορία ή/και διευκρίνιση καθώς και για περαιτέρω στοιχειοθέτηση των θεμάτων του Σωματείου μας τα οποία εδράζονται υπό δεδομένα αντικειμενικότητας, κοινωνικής και επαγγελματικής δικαιοσύνης με απόληξη την έλλογη εξομάλυνση του εργασιακού βίου των στρατιωτικών.

Χειριστής θέματος: Υπλγός (ΥΠ-Π) Ντυμένος Χρυσοβαλάντης, τηλ. 6979679222.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο-

-Ο-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αθανάσιος Μακράκης

Παναγιώτης Σαρακατσάνης

Υπολοχαγός (ΠΒ)

Λοχαγός (ΥΠ)

6947293370 6977566243
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ