2019-09-23 21:00:11
Φωτογραφία για Η Άγκυρα συνεχίζει τις προκλήσεις με δέσμευση της θαλάσσιας περιοχής μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου
Η Αθήνα ετοιμάζει την άσκηση «Παρμενίων»

Σε συναγερμό τέθηκε η 8η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού στο Τεκίρνταγ της Ανατολικής Θράκης στο πλαίσιο των ετήσιων ασκήσεων ταχείας κινητοποίησης «Κεραυνός» σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας κι ενώ η άσκηση «Αποφασιστικότητα 2019» ολοκληρώθηκε και οι μονάδες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην πλειοψηφία τους επέστρεψαν στους ναυστάθμους τους.

Γράφει ο Μαρίνος Γκασιάμης

Σύμφωνα με την ίδια πληροφόρηση στην άσκηση δόθηκε η έμφαση σε τακτικές ναυτικών επιχειρήσεων με συνδυασμό χρήσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Την ίδια ώρα όμως η Τουρκία συνεχίζει και την τακτική της αμφισβήτησης της ελληνικής δικαιοδοσίας στην έκδοση οδηγιών προς ναυτιλομένους και την αντίστοιχη δέσμευση περιοχών.

Σε αυτό το πλαίσιο δέσμευσε όλη την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελορίζου για ναυτική άσκηση χωρίς την χρήση πυρών για αύριο.

Παράλληλα αμφισβητώντας και την Κυπριακή κυριαρχία δέσμευσε περιοχή δυτικά της Πάφου για άσκηση Έρευνας και Διάσωσης.

Στην Αθήνα παρακολουθούν τις κινήσεις της Άγκυρας ενώ όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η μεγάλη διακλαδική άσκηση «Παρμενίων». Για τον σκοπό αυτό η Ελλάδα έχει εκδώσει ναυτική οδηγία με την οποία επισημαίνει μεγάλης κλίμακας άσκηση θα διεξαχθεί σε Αιγαίο, Καρπάθιο πέλαγος και στην θάλασσα του Καστελορίζου από τις 27 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 4 Οκτωβρίου
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ