2019-09-24 01:36:07
Φωτογραφία για Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία θεωρούν υπεύθυνο το Ιράν για την επίθεση στην Aramco
Οι τρεις ηγέτιδες δυνάμεις της Ευρώπης εντάσσονται στο αμερικανικό δόγμα -

Τι σημαίνει η επίσημη τοποθέτηση εναντίον της Τεχεράνης για την επίθεση στη Σαουδική Αραβία

Παγκόσμιο μέτωπο εναντίον του Ιράν, με απρόβλεπτες εξελίξεις και καταστάσεις, αρχίζει να σχηματίζεται, καθώς Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία, με δήλωση που έδωσαν στη δημοσιότητα, θεωρούν υπεύθυνη την Τεχεράνη για την επίθεση στις εγκαταστάσεις της Aramco, στη Σαουδική Αραβία.

Οι τρεις ηγέτιδες δυνάμεις της ευρωπαϊκής ηπείρου συντάσσονται απόλυτα στο δόγμα της αμερικανικής κυβέρνησης, η οποία, δια στόματος τόσο του υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, όσο και του Ρεπουμπλικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, έχουν αποφανθεί ότι την επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco, οργάνωσε και εκτέλεσε η Τεχεράνη.

Από την πρώτη στιγμή, την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι αντάρτες Χούτι, από την Υεμένη, η οποία βρίσκεται υπό καθεστώς πολιορκίας για πολλά χρόνια από τη Σαουδική Αραβία, τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Οι Χούτι υποστηρίζονται από το Ιράν και εξοπλίζονται με ιρανικά όπλα, όπως και οι αντίπαλοί τους στην Υεμένη, οι οποίοι υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και τη Σαουδική Αραβία.


Η Ουάσιγκτον υποστηρίζει πως διαθέτει στοιχεία, βάσει των οποίων αποδεικνύεται η εμπλοκή του Ιράν στους αγωγούς πετρελαίου της σαουδαραβικής εταιρείας. Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για εξάντληση της διπλωματικής οδού, δεν απέκλεισε ωστόσο την «ύστατη», όπως χαρακτηριστικά είπε, δηλαδή τον πόλεμο με την Τεχεράνη.

Η ένταξη των τριών μεγαλύτερων δυνάμεων της Ευρώπης στο αμερικανικό δόγμα αλλάζει τα δεδομένα, τη στιγμή που η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευσή της.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ