2019-09-24 22:04:37
Φωτογραφία για Βρετανία: Ο Μπέρκοου ανοίγει αύριο τη Βουλή – Η αντιπολίτευση ζητά παραίτηση Τζόνσον
Καταιγιστικές οι πολιτικές εξελίξεις στη Βρετανία με τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων, Τζον Μπέρκοου, να δίνει το πράσινο φως για την επανέναρξη των εργασιών

από αύριο κιόλας.

Η απόφαση - κόλαφος του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, που έκλεισε παράνομα τη βουλή επί πέντε εβδομάδες, έφερε τα πάνω-κάτω στη Ντάουνινγκ Στρητ.

Aπό τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται, ο Βρετανός πρωθυπουργός σχολίασε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου δηλώνοντας ότι, ναι μεν σέβεται την απόφαση αλλά δεν συμφωνεί με τους δικαστές.

«Προφανώς, αυτή είναι μια ετυμηγορία και θα τη σεβαστούμε. Πρέπει να πω όμως ότι διαφωνώ έντονα με την απόφαση των δικαστών . Δεν νομίζω ότι είναι σωστή, αλλά θα προχωρήσουμε»....

Ο ένοικος της Ντάουινιγκ Στρητ πρόσθεσε επίσης ότι η απόφαση αυτή θα καταστήσει δυσκολότερη τη συμφωνία του Brexit :


«Αλλά το ενδιαφέρον, το συναρπαστικό πράγμα για εμάς τώρα, είναι να πάρουμε μια καλή συμφωνία. Και πάνω σε αυτό εργαζόμαστε», τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η σημερινή απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου δεν εμποδίζει τον Μπόρις Τζόνσον να αποφασίσει ένα δεύτερο κλείσιμο της βουλής πριν από την ομιλία της Βασίλισσας στις 14 Οκτωβρίου. Αλλά θα έπρεπε για να είναι σύννομη να διαρκέσει λίγες μέρες, όχι εβδομάδες, όπως επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές.

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Τζόνσον θα έχει σε λίγη ώρα συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πιθανόν να τον συμβουλεύσει πώς να χειριστεί την κατάσταση.

Πλακάτ έξω από το κτίριο της βουλής

Στο Λονδίνο, έξω από το κτίριο της βουλής, έχουν συγκεντρωθεί πολλοί διαδηλωτές κραδαίνοντας πλακάτ με το σύνθημα: «Τζόνσον έξω» ή «Παραιτήσου».

Η βρετανική αντιπολίτευση ζήτησε σύσσωμη την παραίτηση του Τζόνσον συντονίζοντας τις επόμενες κινήσεις της.

Ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, θα εκφωνήσει ομιλία στο συνέδριο του κόμματός του γνωστοποιώντας τις προθέσεις του

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», το επόμενο βήμα της βρετανικής αντιπολίτευσης είναι να ενώσει της δυνάμεις της και ο Τζόνσον να βρεθεί αντιμέτωπος με ψήφο εμπιστοσύνης.

Οι εξελίξεις αυτές θα έχουν ως αποτέλεσμα την παράταση των διαπραγματεύσεων για το Brexit, όπως επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ