2019-09-25 13:34:28
Φωτογραφία για Σε κοινόβια οι εργαζόμενοι στη Μύκονο
Απίστευτες εικόνες - Οκτώ κρεβάτια σε δωμάτιο 40 τ.μ. για Έλληνες και αλλοδαπούς

εργαζόμενους που δουλεύουν στα μπαρ και στα ξενοδοχεία του νησιού

Η εικόνα μιλάει από μόνη της. Στο τελείωμα της τουριστικής σεζόν, επιχειρηματίες - ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και καταστημάτων εστίασης προσπαθούν να κλείσουν από τώρα συμφωνίες με τους ντόπιους για να βρουν στέγη για το προσωπικό τους. Ο φακός της κάμερας του protothema.gr μπαίνει μέσα σε νεόκτιστα δωμάτια στα ορεινά και δύσβατα σημεία του νησιού, εκεί όπου δεν φτάνει η αύρα πολυτέλειας από τα πανάκριβα μπιτς μπαρ και τα εστιατόρια των 500 ευρώ το κεφάλι.

Εδώ μέσα στοιβάζονται από 8 έως 10 ψυχές, σε κουκέτες και το σκηνικό θυμίζει -δίχως ίχνος υπερβολής- στρατιωτικό θάλαμο. Οι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να συνυπάρχουν και να ζουν κοινοβιακά, προκειμένου να αποφύγουν τα υπέρογκα ενοίκια που ζητάνε οι Μυκονιάτες για να παραχωρήσουν δωμάτια και διαμερίσματα. Σε όλη τη Μύκονο, υπάρχει η ταρίφα των 2.500 ευρώ μίνιμουμ για κάθε ένα εργαζόμενο σε παρόμοιου τύπου δωμάτια για τους πέντε μήνες που διαρκεί η σεζόν, από τις αρχές Μαϊου έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου.


Σε περίπτωση που ένας εργαζόμενος θελήσει να μείνει μόνος του, τότε οι τιμές στα δωμάτια ξεκινούν από τις 5.000 ευρώ τη σεζόν και μη φανταστείτε τίποτα πολυτέλειες αλλά κλειστοφοβικούς χώρους στα έγκατα της γης, χωρίς παράθυρο, ούτε καν κλιματισμό.

Μέχρι στιγμής, λίγες επιχειρήσεις, για παράδειγμα τα μπιτς μπαρ - εστιατόρια Principote, Nammos και Scorpios, φροντίζουν ώστε το προσωπικό τους να φιλοξενείται σε ανθρώπινες συνθήκες, είτε νοικιάζοντας ευπρεπή δωμάτια είτε χτίζοντας δικά τους ξενοδοχεία με ειδικές προδιαγραφές, καθώς οι περισσότεροι επιχειρηματίες δυσκολεύονται ή δεν θέλουν να ξοδέψουν υπέρογκα ποσά για την φιλοξενία των υπαλλήλων τους στο νησί.

Οι ντόπιοι από την άλλη όχι μόνο δεν λένε να κατεβάσουν τις τιμές, αντίθετα ζητάνε κάθε καλοκαίρι και περισσότερα χρήματα, ποντάροντας στη ζήτηση που έχει το νησί. Χαρακτηριστικό του μεγέθους του προβλήματος της στέγασης που διογκώνεται σεζόν με τη σεζόν είναι και το γεγονός ότι οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο Α.Τ Μυκόνου όπως και οι δάσκαλοι που διδάσκουν στα σχολεία του νησιού, διαμένουν σε χώρους που τους παραχωρεί η δημοτική Αρχή προκειμένου να γλιτώσουν το τσουχτερό έξοδο του ενοικίου.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ