2019-09-25 23:22:42
Φωτογραφία για Σκοπιανά ΜΜΕ: Ο Μητσοτάκης πίεσε τον Ζάεφ για το «Made in Macedonia» στα προϊόντα
Πώς σχολιάζουν τα σκοπιανά ΜΜΕ την την πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού Ζόραν

Ζάεφ με τον Έλληνα ομόλογό του, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο εργασιών της συνόδου του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη

Ποικιλότροπα παρουσιάστηκε και σχολιάστηκε στα ΜΜΕ των Σκοπίων, η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφμε τον Έλληνα ομολόγό του Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο εργασιών της συνόδου του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Τα δημοσιεύματα επικεντρώνονται στην αρχική άρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού απέναντι στη Συμφωνία τω Πρεσπών, την οποία όμως πλέον καλείται να υιοθετήσει αφού αποτελεί μέρος του διεθνούς δικαίου.

«O Zάεφ συναντήθηκε με τον Μητσοτάκη. Υποστήριξη της έναρξης διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε» αναφέρει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας του ενημερωτικού τηλεοπτικού σταθμού Kanal 5, συνοδεία σχετικού ρεπορτάζ, που μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων.

«Ο Μητσοτάκης πίεσε τον Ζάεφ για τα σήματα» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ του alfa.mk, σύμφωνα με το οποίο τουλάχιστον 300 εταιρείες στα Σκόπια, θα πρέπει να τροποποιήσουν το «Made in Macedonia» στα προϊόντα τους, ενώ μια μεικτή επιτροπή θα κρίνει εάν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τους όρους «Μακεδονία» ή «Μακεδονικό».


Το info.mk έχει κεντρικό δημοσίευμα με τίτλο : «"Γεια είμαι ο Ζόραν". Είπε ο Ζάεφ στον Μητσοτάκη που ευχήθηκε καλή επιτυχία στην κυβέρνησή του». Το ρεπορτάζ σημειώνει πως ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, ευχήθηκε αρχικά καλή επιτυχία στον Μητσοτάκη και στη νέα ελληνική κυβέρνηση, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να του απαντάει πως θα χρησιμοποιήσει την πρόσφατη λαϊκή εντολή, για σημαντικές αλλαγές στην Ελλάδα κυρίως στον οικονομικό τομέα.

Η σκοπιανή υπηρεσία της DW αναφέρεται στα όσα δήλωσε στον Ζόραν Ζάεφ ο Έλληνας πρωθυπουργός, για τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Ο Μητσοτάκης υπενθύμισε στον Ζάεφ πως δεν θα υπέγραφε τη Συμφωνία των Πρεσπών» αναφέρει ο τίτλος του δημοσιεύματος, στο οποίο γίνεται λόγος και για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης που πλέον καλείται να εφαρμόσει τη συμφωνία, ως μέρος του διεθνούς δικαίου.

Στα χρώματα των γραβατών των δύο ηγετών κατά την πρώτη τους συνάντηση, αναφέρεται δημοσίευμα του faktor.mk, με τίτλο : «Τι λέει το χρώμα της γραβάτας στην πρώτη συνάντηση Ζάεφ – Μητσοτάκη», σχολιάζοντας πως οι δύο πρωθυπουργοί εμφανίστηκαν με μοντέρνα κοστούμια και λευκά πουκάμισα με τον Ζάεφ να επιλέγει κόκκινη γραβάτα και τον Μητσοτάκη μωβ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ