2019-09-26 03:05:46
Φωτογραφία για Τζόνσον προς αντιπολίτευση: Ρίξτε με ή αφήστε με να φέρω εις πέρας το Brexit
Μαίνεται το πολτικό θρίλερ στη Βρετανία, με την όξυνση της κόντρας ανάμεσα σε Μπόρις Τζόνσον και Τζέρεμι Κόρμπιν να δημιουργεί νέο κύμα έντασης στο Γουεστμίνστερ.

Μιλώντας στο Κοινοβούλιο ο Βρετανός πρωθυπουργός απάντησε στον αρχηγό των Εργατικών, που έχει ζητήσει την παραίτησή του, με μια πρόκληση: τον κάλεσε να καταθέσει πρόταση μομφής σε βάρος του.

Ο Τζόνσον εμφανίστηκε, την ίδια στιγμή, ανυποχώρητος επαναλαμβάνοντας τη θέση ότι η χώρα του θα βγει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου. Το γεγονός αναμένεται να δυναμιτίσει ακόμη περισσότερο το ήδη τεταμένο κλίμα στην ΕΕ, μετά την απόφαση - που μπορεί να ερμηνευτεί και ως υποχώρηση - των Βρυξελλών να δώσουν προθεσμία στον Βρετανό πρωθυπουργό να βρει εναλλακτική που θα αντικαταστήσει το backstop.

Ο Τζόνσον, εγείροντας νέους φόβους, εξήγησε ότι οι προετοιμασίες για την αποχώρηση από την Ένωση υπό καθεστώς άτακτου Brexit βρίσκονται σε καλό δρόμο.


Δήλωσε, ακόμη, ότι σέβεται την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που έκρινε παράνομο το κλείσιμο της Βουλής.

«Είχατε μια λύση στα χέρια σας, να ψηφίσετε υπέρ των εκλογών», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον ηγέτη των Εργατικών.

Απαντώντας, ο Τζέρεμι Κόρμπιν είπε στον Μπόρις Τζόνσον «αν θέλεις να γίνουν εκλογές, πάρε παράταση για το Brexit και ας κάνουμε εκλογές».

«Brexit, διαφορετικά πρόταση μομφής»

«Αυτό το κοινοβούλιο πρέπει είτε να κάνει στην άκρη και να επιτρέψει σε αυτήν την κυβέρνηση να υλοποιήσει το Brexit ή να καταθέσει πρόταση μομφής και τελικά να έρθει αντιμέτωπο με την ημέρα που θα γίνει το ξεκαθάρισμα με τους ψηφοφόρους» επισήμανε ο Τζόνσον, προκαλώντας τις αποδοκιμασίες των βουλευτών.

«Θέλουν αλλαγή της κυβέρνησης, αφήστε τους να κάνουν εκλογές» υπογράμμισε ο Βρετανός πρωθυπουργός εν μέσω εκκλήσεων να παραιτηθεί.

Επιπλέον, ο Μπόρις Τζόνσον επισήμανε ότι το βρετανικό κοινοβούλιο έχει «παραλύσει» καταγγέλλοντας ότι οι βουλευτές του προσπαθούν να εμποδίσουν τη χώρα από το να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτό το κοινοβούλιο δεν θέλει να συμβεί το Brexit» σημείωσε ο ίδιος στην ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι το Ανώτατο Δικαστήριο, που απεφάνθη πως η απόφασή του για την αναστολή του κοινοβουλίου ήταν παράνομη, δεν ήταν σωστό να παρέμβει σε «κάτι που είναι κυρίως πολιτικό ζήτημα, σε μια περίοδο μεγάλης εθνικής αντιπαράθεσης».

Με το να συνεχίζουν να αντιτίθενται στα σχέδιά του για το Brexit την 31η Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία, οι βουλευτές εμποδίζουν τον συντηρητικό πρωθυπουργό να «υλοποιήσει τις προτεραιότητες των πολιτών» στο σύστημα υγείας, την αστυνομεύση και άλλους τομείς, τόνισε ο ίδιος.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ