2019-09-26 20:05:50
Φωτογραφία για Ο Τραμπ προσπάθησε να αποκρύψει το αρχείο συνομιλίας με τον Ουκρανό πρόεδρο, καταγγέλλει ο μάρτυρας
Η επιτροπή πληροφοριών δημοσιοποίησε την καταγγελία του μάρτυρα δημοσίου

συμφέροντος - Αναφέρει ότι ο Τραμπ «πίεσε»τον Ουκρανό ομόλογό του να διεξάγει έρευνα κατά του Μπάιντεν - Υποστηρίζει ότι αξιωματούχοι προσπάθησαν να «κλειδώσουν» το αντίγραφο της συνομιλίας σε σύστημα με αρχεία διαβαθμισμένα

«Κόλαφος» κατά του Ντόναλντ Τραμπ είναι η καταγγελία του μάρτυρα δημόσιου συμφέροντος, που δημοσιοποίησε η επιτροπή πληροφοριών της αμερικανικής βουλής. Η καταγγελία εκτείνεται σε επτά σελίδες, θεωρείται αδιαβάθμιστη και μπορεί να διαβαστεί στο σύνολό της, όμως υπάρχουν τροποποιήσεις σε ένα παράρτημα που επισυνάπτεται.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, ο Τραμπ «πίεσε» τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι «να διεξάγει ή να συνεχίσει έρευνα για τις δραστηριότητες του πρώην αντιπροέδρου, Τζο Μπάιντεν και του γιου του, Χάντερ». Πρότεινε ως ενδιάμεσους για τη μεταξύ τους επικοινωνία τον προσωπικό του δικηγόρο, Ρούντι Τζουλιάνι και τον γενικό εισαγγελέα, Ουίλιαμ Μπαρ.


Ο Τραμπ προσπαθεί «να ζητήσει παρέμβαση» για τις εκλογές

Ο μάρτυρας καταγγέλλει ότι ο Τραμπ προσπαθεί να «ζητήσει παρέμβαση» στις εκλογές του 2020, ενώ υποστηρίζει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποίησε το κύρος του αξιώματός του για να ζητήσει από ξένες δυνάμεις να παρέμβουν στις εκλογές του 2020.

Όπως αναφέρει, κατά την άσκηση των επίσημων καθηκόντων του, έχει λάβει «πληροφορίες από πολλές αμερικανικές κυβερνητικές ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ χρησιμοποιεί τη δύναμη του αξιώματός του για να ζητήσει παρέμβαση από ξένη χώρα στις εκλογές του 2020», γράφει.

Ο καταγγέλλων αναφέρει ότι ενώ δεν ήταν μάρτυρας στα περισσότερα γεγονότα που περιγράφει, αναφέρθηκαν με συνέπεια από πολλούς ανθρώπους και ταιριάζει με το μοτίβο των γεγονότων που έχει αναφερθεί δημοσίως.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, ο Τραμπ προκαλεί κινδύνους για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ και οι πράξεις του αποτελούν σοβαρή κατάχρηση εξουσίας.

«Αξιωματικοί του Λευκού Οίκου προσπάθησαν να κλειδώσουν τα αρχεία»

Εντύπωση προκαλεί η καταγγελία του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος ότι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου προσπάθησαν να «κλειδώσουν» τα αρχεία της συνομιλίας με τον Ουκρανό πρόεδρο, λίγες ημέρες αφότου έγινε.

«Υπάλληλοι του Λευκού Οίκου μου είπαν ότι “κατευθύνονταν” από δικηγόρους του Λευκού Οίκου για να αφαιρέσουν το ηλεκτρονικό αντίγραφο από το σύστημα των υπολογιστών, όπου τέτοια αρχεία αποθηκεύονται για συντονισμό, οριστικοποίηση και διανομή σε αξιωματούχους σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου», γράφει στην καταγγελία του.

«Αντιθέτως, το αρχείο φορτώθηκε σε ένα ξεχωριστό ηλεκτρονικό σύστημα, που χρησιμοποιείται με άλλο τρόπο, για την αποθήκευση και διαχείριση διαβαθμισμένων πληροφοριών, με ιδιαίτερα ευαίσθητη φύση», γράφει ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, που υποστηρίζει ότι ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου θεωρεί ότι αυτή η πράξη συνιστά κατάχρηση του ηλεκτρονικού συστήματος, επειδή η κλήση ανάμεσα στους δύο προέδρους δεν εμπεριείχε τίποτα ευαίσθητο για την εθνική ασφάλεια.

Μάλιστα, ο καταγγέλλων υποστηρίζει ότι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου υποστήριξαν ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που υπήρξε μετακίνηση ενός τέτοιου αρχείου, για την προστασία πολιτικά ευαίσθητων πληροφοριών.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
BMW X1
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
BMW X1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ