2019-09-26 20:37:47
Φωτογραφία για Θες να ξυπνήσεις χωρίς το καφεδάκι σου; 10 τροφές που θα σε βοηθήσουν να έχεις ενέργεια όλη μέρα
Έχεις σκεφτεί πώς θα ήταν μία ημέρα χωρίς ενέργεια; Χωρίς κίνηση; Χωρίς ρυθμό; Δε λέω, ωραία η νωχελικότητα και η ηρεμία. Όμως, με ηρεμία είναι σχεδόν αδύνατο να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Μη σου πω, και να ανοίξει ακόμα και το μάτι.

Το μαγικό, λοιπόν, ρόφημα που αναλαμβάνει να κάνει τα μάτια σου να βγάλουν πουλάκια είναι ο καφές. Μπορεί να σου δίνει ενέργεια, για να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Να σου προσφέρει ενέργεια το μεσημέρι, τη στιγμή που, μετά το φαγητό σε πιάνει υπνηλία. Μπορεί να το ζητήσεις ακόμα και το βράδυ, όταν το έκτακτο που συμβαίνει στη δουλειά σου δε σε αφήνει να απολαύσεις τον πολυπόθητο ύπνο.

Και αν δεν πίνεις καφέ; Τι μπορεί να σου δώσει ενέργεια; Εμείς, ψάξαμε και βρήκαμε μερικές τροφές, οι οποίες, όχι μόνο υποκαθιστούν τον καφέ, αλλά συγχρόνως προσφέρουν πολύ μεγαλύτερες ποσότητες ενέργειας στον οργανισμό σου.


– Μήλα. Ήξερες ότι τα μήλα είναι το καλύτερο σνακ που μπορείς να προσθέσεις στο πρωινό σου; Ο πυρήνας τουw περιέχει μία ουσία, κερσετίνη (ονομάζεται), η οποία αποτοξινώνει τον οργανισμό σου, φροντίζοντας ταυτόχρονα τον εγκέφαλο σου. Το σημαντικότερο; Η συγκεκριμένη ουσία δρα σαν ηλεκτρική σκούπα που μαζεύει από το μυαλό σου τις ελεύθερες ρίζες. Οι τελευταίες προκαλούν κόπωση και εξάντληση.

– Δημητριακά. Δίπλα από το μήλο, τοποθέτησε ένα μπολ με δημητριακά και γάλα. Προτίμησε τα ολικής άλεσης, αφού και την ίδια ποσότητα υδατανθράκων σου προσφέρουν και με λιγότερες θερμίδες σε φορτώνουν.

– Κάρι. Αν είσαι της καυτερής κουζίνας, τότε αυτό το νέο θα σε χαροποιήσει ιδιαίτερα. Χάρη στα αντιοξειδωτικά του, λίγο κάρυ στο φαγητό σου, όπως παραδείγματος χάρη στο κοτόπουλο, θα σου δώσει πολλή ενέργεια.

– Φακές. Όταν σε πιάνει η υπνηλία η μεσημβρινή, ένα πιάτο με φακές θα σε ξυπνήσει και θα σε κάνει πιο παραγωγική στη δουλειά. Χα!

– Μαύρη Σοκολάτα. Ξέρω ότι έχεις αδυναμία στη γάλακτος, αλλά, στην περίπτωση μας, η μαύρη είναι η σωτήρια. Το κακάο μας δίνει ενέργεια. Με περιεκτικότητα 70% ανά μπάρα, βάλε λίγη (λίγη, όμως) μαύρη σοκολάτα στη ζωή σου και δώσε απόλαυση στον ουρανίσκο σου και ενέργεια στον εγκέφαλο σου.

– Μπανάνα. Δε θα σε γεμίσει ενέργεια, αλλά θα σταθεροποιήσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Πάλι κερδισμένη, δηλαδή (κλείσιμο ματιού).

– Χούμους. Μπορεί να μη το φτιάχνεις αρκετά συχνά, όμως, μήπως, θα έπρεπε; Αν θέλεις ένα snack που θα σε κρατήσει ζωντανή αρκετές ώρες, τότε φτιάξε (ή αγόρασε) ΤΩΡΑ τον ισραηλινό γευστικό παράδεισο.

– Φυστικοβούτυρο και Μπανάνες. Το πρωινό που θα σου πάρει δύο λεπτά για να το φτιάξεις και δύο για να το καταναλώσεις. Mία φέτα ψωμιού ολικής αλέσεως με λίγο φυστικοβούτυρο και μπανάνα ψιλοκομμένη και έχεις την ενέργεια στο τσεπάκι σου.

– Αβγό. Μόνο τυχαία δε θεωρείται το πιο υποτιμημένο super-food. Δύο αβγά για πρωινό, χτυπημένα στο μίξερ με λίγο τυρί χαμηλών λιπαρών και η απόλαυση επισκέπτεται τους γευστικούς σου κάλυκες. Και, φυσικά, η ενέργεια, τα κύτταρα σου.

– Γιαούρτι. Ο διατροφολόγος σου το προτείνει, γιατί είναι η καλύτερη πηγή προβιοτικών. Γιατί, καθαρίζει το έντερο σου. Γιατί, συμβάλλει στην πιο ομαλή λειτουργία του στομάχου σου. Αγόρασε ένα κεσεδάκι με γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά, πρόσθεσε μούρα, βατόμουρα και φράουλες. Απόλαυσε δροσερό.

Another Coffee, Please?tlife.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ