2019-09-27 11:36:19
Φωτογραφία για Διαμαρτυρία ΛΑΖΑΡΟΥ ΤΣΑΜΗ, κατοίκου Αστακού, για την διακοπή παροχής ΝΕΡΟΥ στην Κτηνοτροφική του μονάδα
•ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Λαζάρου Τσάμη του Γεωργίου κατοίκου Αστακού 

Προς: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Δια μέσω του προέδρου αυτού, κ. Κατσαούνη Ελευθερίου με την παράκληση να αναγνωστεί στο σώμα.

ΚΟΙΝ: Αξιότιμο κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 

κ.κ. Επικεφαλής Συνδυασμών αντιπολίτευσης 

-Γαλούνη  Ερωτόκριτο

-Στάικο Παναγιώτη 

-Κομπλίτση Δημήτριο

         Αξιότιμοι κύριοι. Πριν δύο ημέρες η πόλις του Αστακού έμεινε επί τριήμερο χωρίς νερό. Αιτία ήταν ζημιά στον κεντρικό αγωγό στην θέση «κωσταντάδες" στο δρόμο απέναντι από την ιδιοκτησία «Μαντά».

      Είκοσι περίπου μέτρα πριν την ζημιά υπάρχει αεροεξαγωγός που ο τ. Δήμος Αστακού επί Δημάρχου Πυθαγόρα Σαμαρά παραχώρησε, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες, (απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου που ψήφισε και ο τότε σύμβουλος της πλειοψηφίας και νυν αντιδήμαρχος κ. Λαϊνάς) παροχή νερού στον κύριο Μαντά, από την οποία εξυπηρετούνται τέσσερες μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες, μια εξ αυτών και η δική μου. 


      Την παροχή αυτή ο  κ. Αντιδήμαρχος την έκοψε. Αναζητώντας τον κ. Λαϊνά τηλεφωνικά στα γραφεία του δήμου δεν τον βρήκα, και όταν ζήτησα το κινητό του τηλέφωνο μου είπαν πως έχουν εντολή να μην το δίνουν.        Όταν βρήκα τηλέφωνο και επικοινώνησα μαζί του ήταν αγενής, ειρωνικός και θρασύς......  

          Με την δημιουργία της ζημιάς ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος έκοψε την εν λόγω παροχή, κατά παράβαση καθήκοντος, κάθε λογικής,  ηθικής και νόμιμης συμπεριφοράς, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που είχε αυτή του η ενέργεια, και μάλιστα με κατηγόρησε δημόσια ότι εγω ευθύνομαι που ο Αστακός έμεινε από νερό και ότι η ζημιά έγινε εξ αιτίας της παροχής αυτής. 

        Κάτι τέτοιο δεν ισχύει γιατί η βλάβη έγινε είκοσι περίπου μέτρα μετά από την δική μας παροχή νερού. Σημειώνω ότι το τιμόνι στην εξαέρωση ήταν ανοικτό μισή στροφή και πιθανόν το συνεργείο για κάποιο λόγο το άνοιξε τέρμα και έσπασαν τα πάντα, κάνοντας και εκεί δεύτερη ζημιά. 

          Όμως είναι άριστη δικαιολογία για τον κ. Αντιδήμαρχο καλύπτοντας έτσι την ανεπάρκειά του ή οποία γίνεται επικίνδυνη για τον δήμο αφού έχει δημόσιο αξίωμα. Καταλαβαίνω βέβαια ότι είναι χαρακτηριστικό των μετρίων ανθρώπων να θέλγονται από την απώλεια του μέτρου. Στη θέση του χαρίσματος -το οποίο στερούνται- να βάζουν τον μακιαβελισμό, όπως απλοϊκά τον καταλαβαίνουν. 

          Δεν εννοείτε να παραμένει στην θέση του όταν κατά παράβαση καθήκοντος έκοψε μια παροχή νόμιμη χωρίς να ειδοποιήσει εγγράφως, ως όφειλε. Της συκοφαντικής δυσφήμισης για όσα ψευδώς διέδωσε σε βάρος μου. Και βέβαια της οικονομικής ζημιάς που μας προκάλεσε αφού είχαμε όλοι απώλειες ζώων από δίψα. 

          Το γεγονός ότι δεν κατέφυγα στη δικαιοσύνη ζητώντας και την  ποινική του δίωξη και μάλιστα με την αυτόφωρη διαδικασία  οφείλετε αποκλειστικά στον σεβασμό, αγάπη και εκτίμηση προς τον κύριο Δήμαρχο. Ο ισχυρισμός του κ. αντιδημάρχου ότι έκοψε την παροχή επειδή είναι παράνομη, ας γνωρίζει ότι είναι καθ' όλα νόμιμη, φέρει υδρόμετρο και έρχεται λογαριασμός για την κατανάλωση. 

       Αν θέλει να κόψει ο κ. Λαϊνάς τις παροχές αυτές θα πρέπει να ακολουθήσει την νόμιμη διαδικασία και βέβαια να ξεκινήσει από τις πηγές «Λαμπρας" με τα πόδια και να καταλήξει στην δεξαμενή του Αστακού και όλες τις παροχές που θα βρει να τις σφραγίσει, χωρίς καμία εξαίρεση. 

         Η επιλεκτική διακοπή παροχών για λόγους εκδίκησης, αντιπάθειας ή πολιτικούς είναι κατάπτυστα αντιδημοκρατική και δεν ταιριάζει σε ένα συνδυασμό που είχε ως σημαία την ισότητα την δικαιοσύνη την ρήξη και την ανατροπή από συνήθειες και νοοτροπίες του παρελθόντος.

ΑΣΤΑΚΟΣ 11/09/2019

ΜΕ ΤΙΜΗ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΑΜΗΣ
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ