2019-09-27 21:43:47
Φωτογραφία για Επιτήρηση των Ιμίων με drones κάνουν οι Τούρκοι
Τριάντα παραβιάσεις από κατασκοπευτικά αεροσκάφη της Άγκυρας στο Αιγαίο

Πτήση πιθανότατα ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους ανατολικά της περιοχής των Ιμίων καταγράφηκε το απόγευμα της παρασκευής.

Σύμφωνα δε με την ιστοσελίδα flightradar24.com που καταγράφει τις πτήσεις όλων των αεροσκαφών, στην εν λόγω περιοχή πετάει ιπτάμενο αντικείμενο με αφετηρία το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Νταλαμάν της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η ιστοσελίδα το αεροσκάφος πετάει στα 18.000 πόδια με ταχύτητα 100 περίπου κόμβους.

Το γεγονός της πτήσης επιβεβαίωσε πριν λίγο στο news.gr και καλά πληροφορημένη πηγή που επεσήμανε πως ειδικά τώρα που είναι σε εξέλιξη η άσκηση «Παρμενίων» πιθανότατα το συγκεκριμένο αεροσκάφος θα μείνει στην περιοχή για αρκετή ώρα. Πάντως όπως μας επισημάνθηκε σε καμιά περίπτωση δεν παραβιάστηκε ο εναέριος χώρος της Ελλάδας καθώς όπως μας τονίστηκε, με τις συσκευές παρακολούθησης που διαθέτει δεν χρειάζεται να παραβιάσει τον ΕΕΧ της χώρας


Δείτε εδώ την πτήση του αεροσκάφους που δεν έχει δηλώσει ταυτότητα.

Αξίζει να επισημάνουμε ακόμα πως σήμερα η τουρκική πολεμική αεροπορία σήκωσε και δύο αεροσκάφη συλλογής πληροφοριών και ναυτικής συνεργασίας CN-235 τα οποία πραγματοποίησαν 28 από τις 30 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου που σημειώθηκαν σήμερα στο Αιγαίο.

Πιθανότατα προσπαθούν να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια και τακτικές που εφαρμόζει το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας στην άσκηση «Παρμενίων».
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ