2019-09-28 19:56:10
Φωτογραφία για Παρίσι: Μαύρα αποτυπώματα στο Λούβρο
Σε διαμαρτυρία κατά της πετρελαϊκής Total - Είναι χορηγός του Λούβρου τα τελευταία χρόνια - Έχει κάνει δωρεές για την ανακαίνιση της Γκαλερί Apollo και τη δημιουργία του τμήματος Ισλαμικών Τεχνών

Ντυμένοι στα μαύρα, οικολόγοι διαδηλωτές πασάλειψαν τη γυάλινη Πυραμίδα του Λούβρου με μελάσα, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας κατά των καταστροφικών για το περιβάλλον, όπως λένε, δραστηριοτήτων της πετρελαϊκής εταιρείας χορηγού του μουσείου Total.

Οι ακτιβιστές μέλη το κινήματος «Ας Ελευθερώσουμε το Λούβρο» γέμισαν με βρώμικα αποτυπώματα παλάμης την περίφημη πυραμίδα, ένα δημοφιλές αξιοθέατο του Παρισιού, μπροστά στα γεμάτα περιέργεια βλέμματα των τουριστών.

Η Total είναι χορηγός του Λούβρου τα τελευταία χρόνια, αναφέρεται στον ιστότοπο του μουσείου. Μεταξύ άλλων, έχει κάνει δωρεές για την ανακαίνιση της Γκαλερί Apollo και τη δημιουργία του τμήματος Ισλαμικών Τεχνών.

Οι διαδηλωτές βούτηξαν τα χέρια τους σε σάκους με μελάσα, προτού λερώσουν με αυτή την Πυραμίδα, προκειμένου να καταγγείλουν αυτό που αποκαλούν «τα ρυπαρά χέρια» της Total.

«Τα αποτυπώματα των χεριών πάνω στην Πυραμίδα μπορούν να καθαριστούν εύκολα, ενώ το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Total δεν είναι εύκολο να καθαριστεί» δήλωσε η Βικτουάρ, μία εκ των διαδηλωτών.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ