2019-09-29 15:33:05
Φωτογραφία για Νέες καταγγελίες για δικαστικές πιέσεις στην υπόθεση Novartis
Πρόκειται για μια σοβαρή καταγγελία την οποία αποκαλύπτει στις αρχικές αναφορές του και στην μετέπειτα κατάθεσή του ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του επόπτη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.

Σύμφωνα με έγγραφο που υπάρχει στη δικογραφία, η Ελένη Τουλουπάκη στις 29 Νοεμβρίου 2018 ζήτησε από το Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου να ελέγξει εντός 15 ημερών ψηφιακό υλικό που κατασχέθηκε από τη Novartis, όγκου 2 terabytes όταν ήδη εκκρεμούσε ο έλεγχος 27.000 αρχείων. Οι επιθεωρητές λένε λοιπόν ότι απειλούνται με κυρώσεις αν δεν ολοκληρώσουν στον εξωπραγματικό αυτό χρόνο τον έλεγχο.

«Φρονούμε ότι η εκτόξευση συγκεκαλυμμένων ή ευθέως εκπεφρασμένων απειλών στο πρόσωπο της ειδικής επιθεωρήτριας και η εν γένει άσκηση πιέσεων στους επιθεωρητές- μέλη του Μικτού Κλιμακίου Ελέγχου για την άμεση υποβολή πορίσματος εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους λάθους…» τονίζουν οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

Η καταγγελία αφορά την ίδια περίοδο κατά την οποία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς Αγγελή, η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς φέρεται να είχε αποφασίσει να προχωρήσει στην άρον άρον άσκηση διώξεων κατά τριών πολιτικών προσώπων, παρά το γεγονός, όπως λέει, πως τα στοιχεία ήταν ανύπαρκτα. Πάντως όλες οι εισαγγελικές παραγγελίες δίνουν χρόνο εκτέλεσής τους για να μην διαιωνίζονται.

ΑΝΤ1

«The New Daily Mail»
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η μάχη στο PRIME TIME...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η μάχη στο PRIME TIME...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ