2019-10-01 09:39:30
Φωτογραφία για Ρύθμιση αδειών Στρατιωτικών: Προσθήκη ενός επιπλέον άρθρου με θέμα «Άδεια απουσίας ολιγόωρη» (ΕΓΓΡΑΦΟ)
ΕΡΩΤΗΣΗ (Αρ. Πρωτ. 967/27-09-19) Του Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο

ΘΕΜΑ: «Διευκολύνσεις Στρατιωτικού Προσωπικού»

Κύριε Υπουργέ,

Με βάση την ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.Σ και σύμφωνα με την Υπ' αριθμ. Φ.400/34/292616/Σ.4753/31.8.2016 ΚΥΑ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας (ΦΕΚ Β' 2808, «Ρύθμιση των ειδών των αδειών του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, των κατηγοριών του δικαιούμενου προσωπικού, των προϋποθέσεων, της διάρκειας, καθώς και κάθε άλλου αναγκαίου ζητήματος για τη χορήγησή τους στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων») ζητούν την αναδιαμόρφωση του εν λόγω νόμου και την προσθήκη ενός επιπλέον άρθρου(1) με θέμα «Άδεια απουσίας ολιγόωρη»

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Προτίθεσθε να εκπληρώσετε το αίτημα της Π.Ο.Ε.Σ και να γίνει τροποποίηση του νόμου;


Επισυνάπτεται ο σχετικός νόμος:

(1)Άδεια απουσίας ολιγόωρη

1. Στα στελέχη των Ε.Δ., καθώς και στους Επαγγελματίες Οπλίτες και στους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης μετά την ορκωμοσία τους, χορηγείται, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, ολιγόωρη άδεια απουσίας μέχρι τριών (3) ωρών, με πλήρεις αποδοχές.

2. Οι ολιγόωρες άδειες απουσίας δεν μπορούν να υπερβούν τις εννέα (9) ώρες το μήνα.

3. Στα στελέχη των Ε.Δ., καθώς και στους Επαγγελματίες Οπλίτες και στους Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης μετά την ορκωμοσία τους, που έχουν ή επιμελούνται τέκνα τα οποία παρακολουθούν μαθήματα σε δημόσια ή ιδιωτικά ιδρύματα πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ή βρεφονηπιακούς σταθμούς, χορηγείται καθημερινώς ολιγόωρη άδεια προσέλευσης και αναχώρησης προς και από τη Μονάδα προκειμένου να συνοδεύσουν τα τέκνα τους στα ανωτέρω ιδρύματα.

4. Σε περίπτωση που και οι δύο (2) γονείς είναι δικαιούχοι, η άδεια της παραγράφου 3 χορηγείται στον έναν από τους δύο.

5. Για τη χορήγηση της αδείας της παραγράφου 3, το στέλεχος, καθώς και ο Επαγγελματίας Οπλίτης και ο Οπλίτης Βραχείας Ανακατάταξης μετά την ορκωμοσία του υποβάλλει κάθε φορά στη Μονάδα - Υπηρεσία, στην οποία υπηρετεί, σχετική αίτηση, δηλώνοντας ταυτόχρονα εάν ο άλλος γονέας είναι δικαιούχος (ιδιότητα, φορέας εργασίας), καθώς και ότι δεν θα κάνει χρήση της αδείας.

6. Η άδεια της παραγράφου 3 δεν χορηγείται σε περιόδους που τα ανωτέρω ιδρύματα έχουν διακοπές εργασίας.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ