2019-10-02 09:27:06
Φωτογραφία για Εντολή Κοντοζαμάνη στα νοσοκομεία για κατάργηση θέσεων ειδικευόμενων γιατρών! Απλήρωτοι οι εξειδικευόμενοι
Δήμητρα Ευθυμιάδου

Αναστάτωση έχει προκαλέσει έγγραφο του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη που εστάλη στα νοσοκομεία προκειμένου να αλλάξουν οι διαθέσιμες θέσεις ειδικευόμενων γιατρών.

Ειδικότερα όπως καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης με έγγραφό του προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) τις καλεί να καταργήσουν θέσεις ειδικευόμενων γιατρών έτσι ώστε αυτές να αντικατασταθούν με θέσεις εξειδικευόμενων.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν να μην καταργηθεί καμία θέση ειδικευόμενου αλλά και να γίνουν οργανικές όλες οι θέσεις εξειδικευόμενων με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Να σημειωθεί ότι σήμερα πολλές θέσεις ειδικευόμενων ιατρών είναι κενές λόγω του μεγάλου κύματος φυγής των νέων γιατρών στο εξωτερικό. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά το ρεπορτάζ του HealthReport.gr: «Ειδικευόμενοι ούτε για…δείγμα στα νοσοκομεία! Γιατί μειώθηκε ο αριθμός τους»


Και να σκεφτεί κανείς ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια σχεδόν για όλες τις ειδικότητες υπήρχε αναμονή χρόνων και οι νέοι γιατροί έπρεπε να περιμένουν πότε θα έρθει η σειρά τους για να αναλάβουν τη θέση τους.

Απλήρωτοι οι εξειδικευόμενοι

Πάντως φαίνεται πως στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι να καλυφθούν οι θέσεις με γιατρούς που εξειδικεύονται, με μεταφορά κονδυλίων από αυτά που προβλέπονται για τους ειδικευόμενους.

Άλλωστε δεκάδες γιατροί που ξεκίνησαν εξειδικεύσεις στα νοσοκομεία, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 2-3 μήνες καθώς δεν είχε αυξηθεί το σχετικό κονδύλι ώστε να καλυφθούν οι νέες θέσεις.Ο Πάνος Παπανικολάου

«Ενώ θα έπρεπε αφού θεσπίζονται νέες θέσεις εξειδικευομένων στα νοσοκομεία, αυτονόητα θα πρέπει να θεωρούνται επιπλέον θέσεις στους οργανισμούς των νοσοκομείων συνεπώς και το αντίστοιχο κονδύλι. Κάτι που δεν έγινε ποτέ» εξηγεί στο HealthReport.gr ο Γ.Γ της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών Πάνος Παπανικολάου (ΟΕΝΓΕ).

Να σημειωθεί ότι ο νόμος για τις εξειδικεύσεις στα νοσοκομεία είχε ψηφιστεί πέρυσι από την προηγούμενη κυβέρνηση.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ