2019-10-02 22:36:36
Φωτογραφία για «Κόκκινο Ποτάμι»: H υπερπαραγωγή στο Παρίσι
Μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης σε μια εποχή που χάραξε τη μνήμη αλλά και τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων. Μια τηλεοπτική παραγωγή κινηματογραφικών προδιαγραφών που γυρίστηκε σε Ελλάδα και Ευρώπη

Η τηλεοπτική επιστροφή του Μανούσου Μανουσάκη είναι αντάξια του ονόματός του.

 Το «Κόκκινο ποτάμι», η νέα δραματική σειρά εποχής που θα κάνει πρεμιέρα στο OPEN την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στις 21.00, μιλά για τον Ελληνισμό του Πόντου, με την ιστορία να ξεκινά τον Μάιο του 1895 στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν της Άγκυρας και τον αρραβώνα δύο παιδιών, του 12χρονου Μίλτου και της 9χρονης Ιφιγένειας. Είναι ένας αρραβώνας σκοπιμότητας καθώς, σύμφωνα µε τα μουσουλμανικά ήθη, αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν θεωρούνταν ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα μουσουλμάνου. Οι επιθέσεις φανατικών Τούρκων θα αναγκάσουν τις οικογένειες των παιδιών να εγκαταλείψουν τον τόπο τους, ενώ οι δύο νέοι θα συναντηθούν τυχαία στην Κωνσταντινούπολη 11 χρόνια μετά, χωρίς να θυμούνται τι τους έδενε. Θα ερωτευτούν παράφορα, αλλά ο έρωτάς τους θα δοκιμαστεί σε μια δύσκολη ιστορικά συγκυρία που ανατρέπει κάθε δεδομένο.


Οι σκηνές στο Παρίσι περιλαμβάνουν εμβληματικά μέρη της γαλλικής πρωτεύουσας, με τους πρωταγωνιστές της σειράς Ιωάννη Παπαζήση, Αναστασία Παντούση, Δήμητρα Σιγάλα και Σωτήρη Χατζάκη να μας μεταφέρουν πίσω στο 1920. Τα γυρίσματα της υπερπαραγωγής του OPEN θα ολοκληρωθούν τον Μάρτιο του 2021.

Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Ιωάννης Παπαζήσης, Αναστασία Παντούση, Αργύρης Πανταζάρας, Τάνια Τρύπη, Κωνσταντίνος Καζάκος, Τάκης Βαμβακίδης, Τατιάνα Παπαμόσχου, Σωτήρης Χατζάκης, Δήμητρα Σιγάλα, Πέτρος Ξεκούκης και σε έκτακτη συμμετοχή ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης. Συμμετέχουν συνολικά 171 ηθοποιοί και 1.140 κομπάρσοι, ενώ έχουν γίνει δύο μεγάλα ταξίδια στο εξωτερικό για γυρίσματα. Το ένα στο Παρίσι, απ’ όπου και το αποκλειστικό μας υλικό, ενώ το δεύτερο είχε προορισμό την Αγία Πετρούπολη. Στο γύρισμα στο Παρίσι συμμετείχαν 60 κομπάρσοι και χρησιμοποιήθηκαν 51 κοστούμια εποχής 1920.

Στην Ελλάδα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Έδεσσα, Νάουσα, Βέροια, Κοζάνη, Ξάνθη και Δράμα, ενώ για τις ανάγκες του σίριαλ υπήρξε σταθερή συνεργασία με καθηγητές τουρκικών, ρωσικών, γαλλικών, ποντιακών και αρμένικων, καθώς και καθηγητής παραδοσιακών ποντιακών χορών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σενάριο της σειράς είναι των Νίκου Απειρανθίτη, Δώρας Μασκλαβάνου και Μανούσου Μανουσάκη, ενώ είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ