2019-10-03 00:17:09
Φωτογραφία για Απόφαση Γενικού Συβουλίου ΟΕΝΓΕ
Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας 

O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece 

Αθήνα 2 Οκτωβρίου 2019 

Α.Π:9771 

ΠΡΟΣ: 

ü ΤΟΝ ΥΠ.ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, κ. ΚΙΚΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΗ 

ü ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, κ. ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ ΒΑΣΙΛΗ 

ü ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ 

ü ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΝ 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΕΝΓΕ 

Ένα μήνα μετά τη συνάντηση του Υπουργού Υγείας κ. Κικίλια με την ΕΙΝΑΠ, κατά την οποία είχε δηλώσει ότι θα ξεπαγώσουν άμεσα οι προκηρύξεις των 940 θέσεων γιατρών ΕΣΥ, τίποτα ακόμα δεν έχει γίνει. 

Διερωτόμαστε λοιπόν προς τι η καθυστέρηση. 

Προ ημερών, περιήλθε εις γνώση μας έγγραφο του Υφυπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη με θέμα «Τυποποίηση κριτηρίων μοριοδότησης», το οποίο απευθύνει προς τις Επιστημονικές Εταιρείες από τις οποίες ζητά τις προτάσεις τους «..για την τυποποίηση των δικαιολογητικών που αποδεικνύουν τα κριτήρια μοριοδότησης.. και ειδικά στην ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ τα οποία ενδεχομένως να αποτελέσουν κριτήρια λήψης μορίων των υποψηφίων ιατρών σε κάθε ειδικότητα..». Το έγγραφο αυτό είχε προθεσμία υποβολής ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ και παρατηρήσεων μέχρι 11/9/19. 


Το έγγραφο αυτό «παρέλειψε» να το στείλει στην ΟΕΝΓΕ. Φαίνεται ότι μεθοδεύεται νομοθετική αλλαγή στα κριτήρια πρόσληψης ερήμην των μαχόμενων νοσοκομειακών γιατρών που επιθυμούν ένα αντικειμενικό και δίκαιο σύστημα πρόσληψης των νέων γιατρών στο ΕΣΥ. 

Το Γ.Σ της ΟΕΝΓΕ αποδοκιμάζει με τον πιο έντονο τρόπο την ενέργεια αυτή του Υφυπουργού κ. Κοντοζαμάνη και ζητά να ενημερωθεί άμεσα επί του θέματος.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ