2019-10-03 12:59:50
Φωτογραφία για Περισσότερες από 250 αφίξεις μεταναστών – προσφύγων σήμερα στα νησιά
Νέο κύμα μεταναστευτικών ροών εξαπέλυσαν οι διακινητές από τα παράλια της Τουρκίας προς τα ελληνικά νησιά, καθώς εντοπίστηκαν και διασώθηκαν τουλάχιστον 284 άτομα, σε θαλάσσιες περιοχές ανοιχτά των νησιών Λέρου, Σάμου και Λέσβου.

Ο κύριος όγκος των μεταναστών και προσφύγων εντοπίστηκε στη Λέσβο, όπου προστέθηκαν άλλα 177 άτομα, στα κέντρα φιλοξενίας του νησιού.

Μετά την «έκρηξη» των μεταναστευτικών ροών που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες στα ελληνικά νησιά, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος, μεταβαίνει σήμερα στην Τουρκία, για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό - μεταναστευτικό και την εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας.

Αναλυτικά:

Σκάφος της Frontex εντόπισε λέμβο με 39 αλλοδαπούς, στη θαλάσσια περιοχή Σκάλα Συκαμινέας, στη Λέσβο. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.


Το πρωί της Τετάρτης το λιμενικό εντόπισε φουσκωτό με 35 άτομα, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Αγριελιά. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, ενώ συνελήφθη ένας 38χρονος εξ' αυτών, ως ο χειριστής της λέμβου.

Περίπου την ίδια ώρα, σκάφος του Λιμενικού εντόπισε φουσκωτό με 34 άτομα, επίσης στην περιοχή Αγριελιά, στη Λέσβο. Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.

Το πρωί της Τετάρτης σκάφος του Λιμενικού εντόπισε στην ακτή της περιοχής Αντίσσα, στη Λέσβο, γκρουπ από 69 αλλοδαπούς .Οι πρόσφυγες και μετανάστες είχαν αποβιβαστεί επί της ακτής στην περιοχή «Κάμπος Γαβαθά». Στη συνέχεια, συνελήφθη ένας 32χρονος, ως ο χειριστής της Λέμβου.

Πηγή: lesvosnews.net
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ