2019-10-03 16:58:43
Φωτογραφία για Eυγνωμοσύνη της οικογένειας του Π.  Τατσόπουλου.  Η συγκλονιστική περιγραφή του γιατρού του
Μια πολύ σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του αντιμετωπίζει εδώ και δύο ημέρες ο Πέτρος Τατσόπουλος, από τη στιγμή που αισθάνθηκε αδιαθεσία στον αέρα της της εκπομπής του Alpha «Εκτός Γραμμής».

«Θα μου επιτρέψετε επειδή αισθάνομαι έναν ισχυρό πόνο στο στήθος να αποχωρήσω» είπε ο κ. Τατσόπουλος. Λίγη ώρα μετά κατέρρευσε. Ο πρώην βουλευτής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε κρίσιμη καρδιοχειρουργική επέμβαση για το οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής.

Όπως φαίνεται το κρίσιμο και δύσκολο πρώτο 24ωρο πέρασε για τον Πέτρο Τατσόπουλο καθώς αποσωληνώθηκε περίπου 20 ώρες μετά την ολοκλήρωση του χειρουργείου. Ο 59χρονος συγγραφέας και πρώην βουλευτής παραμένει στη Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης, αλλά εκτός μηχανικής υποστήριξης, εξέλιξη σημαντική και ενθαρρυντική για την κατάσταση της υγείας του.

Οι ιατροί που τον παρακολουθούν παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξοι, καθώς είναι αιμοδυναμικά σταθερός, όπως αναφέρουν στο νέο ιατρικό ανακοινωθέν που εξέδωσαν.


Ο γιατρός του Δημήτρης Λυμπεριάδης.

«Είναι σταθερή αυτή τη στιγμή η κατάστασή του. Νοσηλεύεται στην εντατική, σε καλή αιμοδυναμική κατάσταση, και προσπαθούμε να βελτιώσουμε όλες τις παραμέτρους για να μπορέσουμε να τον βγάλουμε»,  ο Δημήτρης Λυμπεριάδης, ο άνθρωπος που χειρούργησε τον γνωστό συγγραφέα στο Ιπποκράτειο και συνέχισε:

«Τέτοια περιστατικά συνήθως πεθαίνουν. Δεν τα προλαβαίνουμε. Είχε σπάσει η αορτή του κι είχε γεμίσει αίμα, με αποτέλεσμα να πιέζει την καρδιά. Τρέχοντας τον πήγα στο χειρουργείο και τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό. Εγώ τον άνοιγα και ο αναισθησιολόγος τον κοίμιζε. Κάναμε τα δέοντα και βγήκαμε ζωντανοί. Αυτή τη στιγμή θα έλεγα ότι έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο και είμαστε σε καλό δρόμο», κατέληξε.

Η οικογένεια του Πέτρου Τατσόπουλου, μέσω του φίλου του Απόστολου Δοξιάδης, στέλνει το δικό της ευχαριστώ.

«ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ

Oι αγαπημένοι του Petros Tatsopoulos, η γυναίκα, τα παιδιά, η οικογένεια και οι φίλοι του θέλουν να εκφράσουν την απέραντη ευγνωμοσύνη του στους σωτήρες του, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Εντελώς ιδίαιτερα στον κ. Δημήτρη Λυμπεριάδη, επικεφαλής της καρδιοχειρουργικής ομάδας, τον συνεργάτη του καρδιοχειρουργό κ. Νίκο Κούμαλλο, τον καρδιολόγο κ. Γιώργο Λάτσιο, και όλους τους αφανείς ήρωες του χειρουργείου και της καρδιοχειρουργικής μονάδας εντατικής θεραπείας», αναφέρει το μήνυμα της οικογένειας.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ