2019-10-03 21:36:58
Φωτογραφία για Ινδία: Άγνωστοι έκλεψαν την τέφρα του Μαχάτμα Γκάντι
Η τέφρα του Γκάντι φυλασσόταν από το 1948 στο μνημείο του, στην κεντρική Ινδία -

Η κλοπή σημειώθηκε ανήμερα της επετείου των 150 χρόνων από τη γέννησή του

Μέρος από την τέφρα του Μαχάτμα Γκάντι, ανήμερα της επετείου των 150 χρόνων από τη γέννησή του, έκλεψαν άγνωστοι από το μνημείο του στην κεντρική Ινδία, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την τοπική αστυνομία.

Η τέφρα του Γκάντι φυλασσόταν από το 1948 στο συγκεκριμένο σημείο, την χρονιά, δηλαδή, που δολοφονήθηκε, ενώ οι έγραψαν με πράσινη μπογιά τη λέξη «προδότης» πάνω σε φωτογραφίες του μνημείου.

Στην ανακοίνωσή της, η ινδική αστυνομία χαρακτήρισε «επιζήμια» πράξη για το έθνος την κλοπή και έκανε λόγο για πιθανή διατάραξη της ειρήνης.

Ο Μανγκαλντίπ Τιγουάρι, που είναι υπεύθυνος για τη φροντίδα του μνημείου, έκανε λόγο για εικόνες ντροπής. «Άνοιξα τις πύλες, νωρίς το πρωί, επειδή ήταν η ημέρα των γενεθλίων του Γκάντι. Όταν γύρισα, γύρω στις 11 το βράδυ, βρήκα τις στάχτες του να λείπουν και την εικόνα του κατεστραμμένη», δήλωσε ο Τιγουάρι.

Μετά το θάνατό του, ο Γκάντι αποτεφρώθηκε, ωστόσο η στάχτη του δεν διασκορπίστηκε σε ποταμό, σύμφωνα με όσα επιτάσσει η ινδουιστική πίστη. Λόγω της λατρείας του κόσμου προς το πρόσωπο του, όμως, οι στάχτες δεν συγκεντρώθηκαν σε ένα μέρος, αλλά μικρές ποσότητες στάλθηκαν σε διάφορα σημεία της χώρας για τελετές στη μνήμη του.

Πηγή: BBC
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ