2019-10-03 22:11:52
Φωτογραφία για Ο άγιος Πορφύριος επεμβαίνει απρόοπτα και σώζει μια ταλαίπωρη ψυχή από τους γιόγκι!
Μια παλιά φίλη, είχε φύγει από χρόνια στο εξωτερικό για να εργασθεί ως μπέιμπι-σίτερ στο σπίτι ενός πλούσιου Έλληνα. Δεν είχαμε επικοινωνήσει μαζί της όλα αυτά τα χρόνια που έλειπε, ούτε άλλες γνωριμίες της ούτε εγώ, απορροφημένες κάθε μία στα δικά της καθήκοντα. 

Άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης (1906-1991). 

Ξαφνικά διαδόθηκε μεταξύ μας η είδηση ότι αυτή επέστρεψε στην Ελλάδα με ένα παιδί στην αγκαλιά της, διαζευγμένη και πολύ δυστυχισμένη.

Είχε παντρευτεί με έναν Άγγλο προτεστάντη και αφού απέκτησαν παιδί, χώρισαν αμέσως. Κανείς δεν γνώριζε τις λεπτομέρειες του δράματός της. Δεν μιλούσε σε κανέναν γι’ αυτό το θέμα ούτε βέβαια κανείς την ρωτούσε. Ήταν όμως ολοφάνερα πολύ θλιμμένη. Ξαφνικά κυκλοφόρησε μεταξύ μας μία θλιβερή είδηση. Η φίλη μας αυτή είχε μυηθεί στις ανατολικές θρησκείες. Έλεγε ότι βρήκε παρηγοριά στις συνάξεις προσευχής των Γιόγκι και σύχναζε εκεί.


Προσπαθήσαμε να την κάνουμε να καταλάβει ότι πήρε λάθος δρόμο και πως ο δρόμος ο σωστός ήταν η Ορθοδοξία. Είχε πολλές επιφυλάξεις κυρίως γι’ αυτούς που εκπροσωπούν την Ορθοδοξία, δηλαδή τους κληρικούς.

Της είπαμε πως δεν είχε τύχει να συναντήσει «φθασμένους» ανθρώπους, αλλά μόνο πορευόμενους προς τον Θεό.

– Δείξτε μου έστω και έναν, είπε.

– Υπάρχουν βεβαίως πολλοί. Όμως πρέπει ιδιαίτερα να σου μιλήσουμε για τον Γέροντα Πορφύριο, που βρίσκεται στην Μαλακάσα.

Της είπαμε ελάχιστα από όσα μπορούσαμε να της πούμε για τον Γέροντα και τελειώσαμε λέγοντας:

– Πήγαινε να τον γνωρίσεις και θα πεισθείς μόνη σου.

Φαίνεται όμως ότι τα ίδια περίπου της είπαν και στο εργασιακό της περιβάλλον. Γιατί επιστρέφοντας από το εξωτερικό είχε βρει αμέσως καλή εργασία σε μία μεγάλη εταιρεία και ενώ εμείς, οι 2-3 φίλες της και οι συνάδελφοί της αμιλλώμεθα ποιος θα την έπειθε να την πάει για να γνωρίσει προσωπικά τον Γέροντα, και ενώ η ίδια ήταν διστακτική και είχε τις επιφυλάξεις της, ξαφνικά ο Γέροντας της τηλεφώνησε σπίτι της.

Της είπε ποιος είναι. Της αποκάλυψε στη συνέχεια πολλά πράγματα από τη ζωή της, κυρίως από το «συζυγικό της δράμα», που κανένας μας δεν γνώριζε γιατί σε κανέναν δεν τα είχε πει.

Η έκπληξη και η κατάνυξη πλημμύρισαν την αγαθής προαιρέσεως ψυχή της. Αυτό ήταν. Δεν στάθηκε λεπτό. Πήγε μόνη της στον Γέροντα, που ήταν τότε ήδη στη Μαλακάσα. Τον είδε από κοντά. Ακολούθησε την πορεία που της υπέδειξε: μυστηριακή ζωή μέσα στην Εκκλησία.

Άφησε για πάντα τους Γιόγκι. Βρήκε έναν καλό πνευματικό, ένα καλό Σαμαρείτη της Ορθόδοξης Εκκλησίας και, με την βοήθεια του, πορεύεται σ’ Εκείνον που είναι η «Ανάστασις και Ζωή».

Από το βιβλίο “Θαυμαστά γεγονότα και συμβουλές του Γέροντος Πορφυρίου” και αναδημοσίευση στο βιβλίο, “Αγίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου, Ανθολόγιον θαυμάτων”. Και τα δύο βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις “Η Μεταμόρφωσις του Σωτήρος», Μήλεσι.
Πηγή
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ