2019-10-04 13:20:30
Φωτογραφία για Μόνο αν πατήσεις δυο φορές το κουμπί τερματισμού κλήσης του σταθερού κλείνει πραγματικά, επιβεβαιώνουν οι ειδικοί
Τις υποψίες χιλιάδων χρηστών σταθερών τηλεφώνων στην Ελλάδα ήρθε να επιβεβαιώσει μία νέα έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, σύμφωνα με την οποία μόνο αν πατήσεις δύο ή και παραπάνω φορές το κουμπί τερματισμού κλήσης του σταθερού τηλεφώνου αυτό κλείνει πραγματικά.

Όπως αναφέρει σχετική έρευνα του Πανεπιστημίου του Φέικινγχαμ της Αγγλίας, απαιτούνται δύο ή και περισσότερες φορές να πατηθεί το κόκκινο κουμπί μετά από μία συνομιλία προκειμένου το τηλέφωνο να κλείσει πραγματικά, καθώς το τηλέφωνο δεν είναι σίγουρο αν θέλει ο χρήστης να κλείσει ή όχι.

«Όπως υποψιαζόμασταν εδώ και χρόνια, πατώντας μόνο μία φορά το κουμπί τερματισμού κλήσης το τηλέφωνο δεν είναι σίγουρο αν θέλεις να κλείσεις οπότε καλού – κακού αφήνει τη γραμμή ανοιχτή. Μόνο αν πατήσεις δεύτερη φορά το κουμπί με το κόκκινο τηλεφωνάκι καταλαβαίνει ότι θες πραγματικά να κλείσεις και κλείνει» αναφέρει ο υπεύθυνος της έρευνας Δρ. Τζακ Ράσελ.


Οι ερευνητές τονίζουν ότι οι χρήστες σταθερών τηλεφώνων που πατάνε παραπάνω από μία φορά το κουμπί τερματισμού δεν είναι εμμονικοί. Αντιθέτως, καλά κάνουν και πατάνε δύο φορές το κουμπί τερματισμού κλήσης ώστε να αποφύγουν το ενδεχόμενο η συσκευή να ξεχάσει να κλείσει.

«Συνιστούμε στους χρήστες σταθερών όταν κλείνουν να πατάνε τουλάχιστον δύο, τρεις ή και περισσότερες φορές το κόκκινο κουμπάκι με δύναμη, για να είναι σίγουροι ότι το τηλέφωνο κατάλαβε και έκλεισε καλά τη γραμμή, αποφεύγοντας έτσι δυσάρεστες καταστάσεις όταν αρχίζουν να σχολιάζουν τον συνομιλητή τους λίγα δευτερόλεπτα αφού κλείσουν.»

Πρόκειται, σύμφωνα με τους ειδικούς, για μία από τις σημαντικότερες τεχνολογικές αποκαλύψεις των τελευταίων ετών, μετά την ομολογία υψηλόβαθμου στελέχους εταιρείας ανελκυστήρων ότι τα ασανσέρ έρχονται έως και 10 φορές γρηγορότερα αν πατήσεις πολλές φορές το κουμπί, κάτι που χιλιάδες χρήστες υποψιάζονταν επί χρόνια.

via
 
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Όλη η tv είναι ένα GNTM...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Όλη η tv είναι ένα GNTM...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ