2019-10-04 14:07:23
Φωτογραφία για Μέτωπο ισχυρών καταιγίδων πλήττει σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα
Ένα μέτωπο τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων επηρεάζει από τις πρώτες ώρες της Παρασκευής τη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου.

Το μέτωπο αυτό, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένεται να κινηθεί αργά προς τα ανατολικά και να «σαρώσει» σχεδόν το σύνολο της χώρας με εξαίρεση την Κρήτη. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν, συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, όπου θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα μάλιστα ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα έντονα.

Παράλληλα, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, με συνέπεια να εμφανιστεί το φαινόμενο των λασποβροχών. Μετά τη διέλευση του μετώπου, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ αντίθετα πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένονται στη Βόρεια Κρήτη.


Ιωάννινα: Κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων από την κακοκαιρία

Προβλήματα στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση στον νομό Ιωαννίνων, από χθες το βράδυ, η οποία συνεχίζεται. Από θαύμα γλίτωσε 80χρονος, όταν κατέρρευσε το οδόστρωμα στον Κάτω Ζάλογγο, την στιγμή που βρισκόταν στο σημείο της κατολίσθησης με το αυτοκίνητο του.

Το οδόστρωμα στον Κάτω Ζάλογγο κατέρρευσε μέσα στον οικισμό και ο ηλικιωμένος που είχε «τύχη βουνό», απεγκλωβίστηκε από τους συγχωριανούς του.

Ειδικότερα, σημειώνονται κατολισθήσεις, καταπτώσεις βράχων και ποτάμια με φερτά υλικά σε πολλά σημεία, από τα Τζουμέρκα έως την Κόνιτσα.

Τρίκαλα: Καταστροφές σε καλλιέργειες από χαλάζι στον κάμπο και καταπτώσεις βράχων

Τεράστιες καταστροφές έχουν υποστεί καλλιέργειες σε χωριά του κάμπου, των δήμων Τρικκαίων και Φαρκαδόνας, από ισχυρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα σήμερα. Στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, οι καταστροφές από τις καταιγίδες εντοπίζονται σε καταπτώσεις βράχων.

«Έχουμε ολική καταστροφή σε καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού, μηδικής και στα κηπευτικά» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης.

Κλειστά τα σχολεία σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη λόγω της κακοκαιρίας

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, Σταύρου Τραυλού, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τα δύο νησιά του Ιονίου.

«Με γνώμονα την προστασία των παιδιών μας, ενημερώνουμε ότι όλες οι σχολικές μονάδες της Α'/θμιας & Β'/θμιας Εκπαίδευσης, σήμερα 4 Οκτωβρίου 2019, στις ΠΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης, θα παραμείνουν κλειστές, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του κ. Τραυλού.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ