2019-10-04 17:10:26
Φωτογραφία για Ρόδος: Οργή για τον θάνατο 69χρονου - Η τραγική ειρωνεία
Πριν αλέκτορα φωνήσαι…» υπήρξε και πάλι νέο τραγικό περιστατικό στη νότια Ρόδο, που είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή στο δρόμο και ενώ προσπαθούσε να φτάσει στο κοντινότερο Κέντρο Υγείας!

Δεν πέρασαν παρά λίγες ημέρες αφότου υπεγράφη η σχετική απόφαση που απαγορεύει στους αγροτικούς γιατρούς να κάνουν εφημερίες, αλλά και η σύσκεψη όπου διαπιστώθηκε ότι το Πολυδύναμο Περιφερειακό ιατρείο του Γενναδίου θα λειτουργεί μόλις μέχρι τις 2 το μεσημέρι και υπήρξε ανθρώπινη απώλεια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η «Ροδιακή», το περιστατικό συνέβη την περασμένη Τρίτη 1 Οκτωβρίου.

Κάτοικος της Ιστρίου, ηλικίας 69 ετών, αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία γύρω στις 10 το βράδυ. Ειδοποίησε άμεσα δικό του πρόσωπο ο οποίος προθυμοποιήθηκε να τον μεταφέρει σε κάποιο κοντινό ιατρείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, έτσι ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι το κοντινότερο ασθενοφόρο σταθμεύει στον Αρχάγγελο! Αφού έφτασαν στο ιατρείο του Γενναδίου, διαπίστωσαν ότι ήταν κλειστό. Έτσι συνέχισαν την πορεία τους προς το Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου. Ωστόσο ο 69χρονος εξέπνευσε έξω από την Κάλαθο, μέσα στο όχημα που τον μετέφερε, από οξύ έμφραγμα.


Ως γνωστόν πρόκειται για περιστατικά στα οποία τα πρώτα λεπτά είναι τα κρισιμότερα, καθώς αν δοθούν άμεσα οι πρώτες βοήθειες, ο ασθενής έχει σοβαρές πιθανότητες να αποφύγει τον κίνδυνο. Για άλλη μια φορά μια μικρή κοινωνία της Ρόδου βυθίστηκε στο πένθος και οι κάτοικοί της αισθάνονται ανυπεράσπιστοι και πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας, βλέποντας το κράτος να αδυνατεί διαχρονικά να τους παρέχει βασικά και αυτονόητα πράγματα.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι χθες αρκετοί κάτοικοι τόσο της Ιστρίου, όσο και της νότιας Ρόδου γενικότερα, επικοινώνησαν με τη «Ροδιακή» για να εκφράσουν την ανησυχία τους και την απογοήτευσή τους.

Τόνιζαν δε πως κάποιοι «καρεκλοκένταυροι» που δεν γνωρίζουν ούτε καν πού βρίσκεται γεωγραφικά η περιοχή τους και τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει (αποστάσεις, μακριά από το κέντρο κ.λπ.), αποφάσισαν πάλι γι’ αυτούς, χωρίς αυτούς.

madata.gr
rodiaki
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ