2019-10-04 20:19:30
Φωτογραφία για Σταύρος Καραγκούνης: «Χρειάζεται η συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων για τα αντιπλημμυρικά έργα»
    «Η προστασία της ζωής των πολιτών και των περιουσιών τους θα πρέπει να είναι πάντα στο επίκεντρο κάθε αρχής» τονίζει σε ανάρτησή του στο facebook ο Σταύρος Καραγκούνης.

           Ο κ. Καραγκούνης κάνει λόγο για συνολική προσπάθεια και συνεργασία που πρέπει να υπάρξει από όλους τους φορείς για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα.

Αναλυτικά η ανάρτηση έχει ως εξής:.......          «Οι Οινιάδες και η ευρύτερη περιοχή του δήμου Μεσολογγίου και όχι μόνο χτυπήθηκαν από πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα. Δυστυχώς η κλιματική αλλαγή θα είναι η αιτία που θα ζήσουμε τέτοιου είδους φαινόμενα στο μέλλον.

       Η επανάληψη των φαινομένων αυτών μας δίνει τη δυνατότητα να γίνει χαρτογράφηση των περιοχών που πλήττονται με μεγαλύτερη συχνότητα και στη συνέχεια να προχωρήσουμε σε έναν σχεδιασμό που θα περιλαμβάνει και την «πρόληψη» και την «θεραπεία».


      Η περιοχή μας χρειάζεται ένα σχέδιο προκειμένου οι πιο ευάλωτες από έντονα καιρικά φαινόμενα ζώνες να ενισχυθούν με απαραίτητες παρεμβάσεις.

         Δεν είναι κάτι εύκολο μιας και η μελέτη των φαινομένων χρειάζεται χρόνο. Αυτό που μπορεί να γίνει όμως άμεσα σε περιοχές που έχουν καταγραφεί πρόσφατα τέτοιου είδους φαινόμενα είναι να γίνουν εκείνες οι παρεμβάσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάσχεση των φαινομένων σε πιθανή επανάληψη.

         Η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων θα γίνει με τα αντιπλημμυρικά έργα κατά μήκους της Ιόνιας Οδού και σε άλλες περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί είτε αστοχίες παλιότερων υποδομών είτε αλλαγές του εδάφους, που μπορεί να έγιναν τα τελευταία χρόνια. Η προστασία της ζωής των πολιτών και των περιουσιών τους πρέπει να είναι πάντα στο επίκεντρο κάθε αρχής. Για να γίνει αυτό χρειάζεται η συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων».

Πηγή: https://www.agriniopress.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ