2019-10-05 11:35:34
Φωτογραφία για Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την κατασκευή της ΓΕΦΥΡΑΣ στη θέση Χώρα –Αγ. Παρασκευή, ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Η δημοτική αρχή κατάφερε μια τρύπα στο νερό!!!
Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για την κατασκευή της ΓΕΦΥΡΑΣ στη θέση Χώρα –Αγ. Παρασκευή, ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Η δημοτική αρχή κατάφερε μια τρύπα στο νερό!!!

           Βαρύ πλήγμα για την δημοτική αρχή Ακτίου-Βόνιτσας, η ακύρωση του διαγωνισμού για την κατασκευή της ξύλινης πεζογέφυρας στη Δημοτική Ενότητα Ανακτορίου στη θέση Χώρα –Αγ. Παρασκευή, Βόνιτσας.

        Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η δημοτική Αρχή είχε κάνει το έργο αυτό "σημαία" της κατά την προεκλογική περίοδο και μέχρι προχθές φωτογραφιζόνταν με διθυραμβικά σχόλια για την επιτυχία τους και που εξελίχθηκε σε "φιάσκο" για τον Δήμο          

          Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ακτίου-Βόνιτσας "Συμφωνία Ελπίδας" δικηγόρος κ. Δημήτρης Μασούρας, σε ανάρτηση του τονίζει:

     "Μια τρύπα στο νερό! Δύο περίπου χρόνια μετά την ένταξη ο διαγωνισμός ακυρώθηκε (στη συνεδρίαση της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 30/9). Η γεωλογική μελέτη ήταν παλιά (2010) και αποδείχθηκε άστοχη, καθώς δεν εκτίμησε σωστά το βάθος της περιοχής όπου επρόκειτο να κατασκευαστεί η γέφυρα. Για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή κατάφερε κυριολεκτικά και μεταφορικά μια τρύπα στο νερό!" ΔΕΙΤΕ παλιότερη δημοσίευση πριν το "Βατερλό"....


Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Στο ΕΣΠΑ η «ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΕ ΞΥΛΙΝΗ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ» στη ΒΟΝΙΤΣΑ

            Στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» εντάσσεται, με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, το έργο σύνδεσης της Χώρας με την Αγ. Παρασκευή με ξύλινη πεζογέφυρα στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, με συνολικό προϋπολογισμό 555.000,00 ευρώ.

           Το φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει τη μελέτη η οποία συντάσσεται για την κατασκευή ξύλινης πεζογέφυρας στη Δημοτική Ενότητα Ανακτορίου στη θέση Χώρα–Αγ. Παρασκευή, Βόνιτσας.

         Το άνοιγμα που πρόκειται να γεφυρωθεί είναι ~140 μ. Επιλέγεται ως φορέας ανωδομής ξύλινες δικτυωτές δοκοί από ξυλεία GL28h. Η τελική μορφή είναι σχήματος ανεστραμμένου Π.

      Το κατάστρωμα διαμορφώνεται με ξύλινες διαδοκίδες ανα ~1,00 μ. και ξύλινες τάβλες πάχους 25 mm. Τα βάθρα της γέφυρας κατασκευάζονται από οπλισμένο σκυρόδεμα C30/37 με εφαρμογή όλων των πρόσθετων διατάξεων των εθνικών και ευρωπαϊκών κανονισμών όσον αφορά σκυρόδεμα εντός θαλάσσιου ύδατος. Κατασκευάζονται στην στεριά, μεταφέρονται και ποντίζονται στις θέσεις τους με την τεχνική των caissons. Η έδραση των βάθρων στον πυθμένα γίνεται με μεμονωμένα πέδιλα.

       Με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ αναμένεται το επόμενο διάστημα και η δημοπράτησή του. Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης της πράξης είναι ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας ενώ χρονικός στόχος για την υλοποίησή της ορίστηκε για τις 31/12/2023. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ένταξη της πράξης στο ΕΣΠΑ πατήστε εδώ.
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ